طرح تاپ طرحی است که در آن سربازان می توانند خدمت سربازی شان را در بنگاه های اقتصادی سپری کنند. همچنین دانش آموختگان مراکز عالی می توانند پایان نامه های خود را به صورت مسأله محور انجام دهند. در ادامه به جزئیات فاز اول سرباز تاپ می پردازیم.
به کارگیری سربازان نخبه در واحدهای صنعتی و معدنی اجرایی می شود
به گزارش باران مشاوره به نقل از شاتا، چگونگی به کارگیری سربازان نخبه در واحدهای صنعتی و معدنی، در دیداری که بین سردار فرحی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح و دکتر برات قبادیان معاون آموزش پژوهش و فناوری وزارت صنعت معدن برگزار شد، مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر برات قبادیان گفت: با توجه به موافقت مقام معظم رهبری و تفاهم صورت گرفته با ستاد کل نیرو های مسلح، فاز اول طرح سرباز تاپ اجرایی خواهد شد.
جزئیات فاز اول سرباز تاپ
وی در خصوص جزئیات این طرح گفت: در فاز اول 100 سرباز تخبه ای که از کسری خدمت به واسطه امتیازات بنیاد ملی نخبگان، ثبت اختراع یا از این قبیل موارد استفاده می کنند،۶ ماه باقیمانده خدمت خود را در بنگاه های صنعتی معدنی ادامه خواهند داد.
ایشان در ادامه صحبت های خود گفت:در فاز اول علاوه بر 100 نفر توضیح داده شده، 100 نفر دیگر که تخصص دارند نیز از ابتدای خدمت خود و پس از اتمام دوره آموزشی در بخش خصوصی مشغول به خدمت خواهند شد.
ایشان در ادامه در مورد طرح سرباز تاپ توضیح دادند: در حال حاضر در حال رایزنی برای بیشتر کردن سهمیه این طرح هستیم، و هدف ما جذب سربازانی با تحصیلات کارشناسی ارشد و دکترا برای فعالیت در واحدهای صنعتی و معدنی است.
همچنین بخوانید: آیا با ثبت اختراع می توانم معافیت بگیرم؟
استخدام سربازان در واحد صنعتی که خدمت کرده اند
بر اساس برنامه ریزی سربازان، طی مهارتی که در دو سال خدمت مقدس سربازی در این واحدهای صنعتی و معدنی به دست آورده اند می توانند بعد از خدمت مقدس سربازی جذب همین واحد های صنعتی و معدنی بشوند و به نوعی این خدمات متقابل سربازان و صاحبان کسب و کار به یکدیگر است.
این واحد های صنعتی و معدنی می توانند با بهره مندی از خلاقیت نیروهای جوانی که دوسال آموزش و کار را در آنجا گذرانده اند تولیدات خود را ارتقا دهند و وارد حوزه های دانش بنیان شوند.
زمینه افزایش نشاط سربازان و سطح مهارت آنها در دوران خدمت سربازی
سردار فرحی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی کارکنان وظیفه ستاد کل نیروهای مسلح با تمجید از رویکرد وزارت صمت نسبت به طرح تاپ گفت: در طرح امریه نیز سعی بر این بود تا از سربازان متخصص در دستگاه های اداری استفاده شود ولی متاسفانه در بسیاری از موارد جذب این سربازان بر اساس روابط صورت گرفت و نه ضوابط. این امر باعث شد از این امکانات به درستی استفاده نشود.
سردار فرحی در ادامه صحبت های خود گفت: با تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد ارتقاء بهره وری سربازان و انتخاب سردار باقری به عنوان فرمانده کل ستاد کل نیروهای مسلح، اقدامات لازم برای اجرای این قبیل طرح ها افزایش یافت و قرارگاهی تشکیل شد تا با برنامه ریزی علمی، فرهنگسازی و انجام اقدامات لازم، ضمن ایجاد جذابیت برای دوره خدمت مقدس سربازی زمینه افزایش نشاط سربازان و سطح مهارت آنها در طی این دو سال فراهم شود.
همچنین بخوانید: چگونه با اخذ پروژه کسری بگیریم؟
بیش از 50 درصد سربازان تحصیلات دانشگاهی دارند
ایشان در ادامه با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد سربازان تحصیلات دانشگاهی دارند گفت: دوران خدمت سربازی باید فرصت مناسبی برای ارتقای مهارت های سربازان باشد. باید بتوانیم از توان و مهارت های این نیرو های توانمند و آینده ساز استفاده بهینه کنیم.
ایشان در پایان با تاکید به اهمیت و حساسیت طرح تاپ گفت: ذهنیت هایی در خصوص چنین طرح هایی از گذشته وجود دارد و این امر باعث شد برای اجرای طرح سرباز تاپ به عنوان یک پایلوت برنامه ریزی دقیق و منسجمی انجام شود و امیدواریم طرح سرباز تاپ طرح به گونه ای پیش برود که زمینه برای جذب نیروهای بیشتر در فاز های بعدی فراهم شود.