سربازانی که امدادگر می شوند

0 749

مدت هاست دوره های مهارت آموزی برای سربازان ارائه و رفته رفته این آموزش ها به یک اجبار بدل می شوند. ابتدا سربازان می توانستند بنا بر تجربه یا علاقه به یک مهارت بپردازند و اکنون به جایی رسیده است که آموختن گروهی از مهارت ها یک اجبار محسوب می شود.

برخی از این آموزش ها با استقبال بیشتری مواجه می شوند و سربازان برای آموختن آن ذوق بیشتر از خود نشان می دهند. آن چه یادگیری را ضروری می کند، اهمیت مهارت در طول زندگی انسان است که به هر حال روزی به کار خواهد آمد.

ارتش میلیونی سربازان امدادگر

به گزارش باران مشاوره به نقل از شهروند، تا چند سال آینده ارتش میلیونی از سربازان امدادگر خواهیم داشت. حادثه خبر نمی کند و هنگام بروز آن، افراد ماهر در امدادرسانی می توانند جان دیگران را نجات دهند.

با توجه به این که جمعیت هلال احمر در تلاش برای آموزش امدادگری به اقشار مختلف جامعه است و نیز سربازان باید 5 مهارت اصلی را طی صد نفر ساعت در پادگان آموزش ببینند، این سازمان پس ار دانش آموزان با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح به آموزش سربازان روی آورده است.

این آموزش از اهمیت ویژه ای برخوردار است، به گونه ای که سرباز بی مهارت در این زمینه در سال 1401 نمی تواند کارت پایان خدمت خود را دریافت کند.

آموزش عمومی امداد و نجات

سال هاست که ستادکل نیروهای مسلح دوره های مهارت آموزی را در برنامه کاری سربازان قرار داده تا جوانان حین گذراندن دوران خدمت، در امدادرسانی نیز مهارت کسب کنند. از جمله مهارت هایی که سربازان به صورت عمومی آموزش می بینند، امداد و نجات است.

فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان گفت: دوره امداد و نجات یکی از بهترین دستاوردهای دوره های مهارت آموزی است. قرار است تمام سربازان تحت آموزش این دوره که با کمک و همراهی جمعیت هلال احمر انجام می شود، قرار بگیرند.

با توجه به ضرورت مهارت آموزی سربازان، قرارگاه مهارت آموزی از سه سال پیش تشکیل شد. هدف این قرارگاه استفاده از همه ظرفیت های موجود در کشور برای مهارت دادن به سربازان است. اعطای گواهی نامه های مهارتی نیز از اهداف قرارگاه است. امداد و نجات از آموزش هایی است که سربازان باید به صورت عمومی بگذرانند.

مهارت آموزی از تدابیر فرمانده کل قوا

سردار سیدمهدی فرحی تأکید کرد: جمعیت هلال احمر با مرکز مهارت آموزی سربازان همکاری قابل تقدیری داشته است. 3 سال است که قرارگاهی برای افزایش مهارت سربازان به دستور سردار باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح  تشکیل شده است.

دلیل تشکیل این قرارگاه این بود که با استفاده از فرصت طلایی دو ساله ای که جوانان در اختیار امنیت کشور و نیروهای مسلح هستند، توانمندی و مهارت آموزی سربازان را ارتقا دهیم.

فرمانده کل قوا در چند سال گذشته بیش از 170 تدبیر درباره ارتقای سطح توانمندی سربازان صادر فرموده اند که این موضوع نیز از تدابیر ایشان بوده است. گام اول برای افزایش مهارت آموزی سربازان از ابتدای سال 96 برداشته شد. مهارت هایی که مقرر شد سربازان بیاموزند، در دو سرفصل عمومی و تخصصی تقسیم بندی شد.

دوره آموزش بدو خدمت که قبل از کرونا دو ماه بود، بهترین زمان برای گذراندن دوره های مهارتی است. همه جوانان فراخوانده شده برای خدمت سربازی، ابتدا در 40 پادگان در 17 استان کشور وارد می شوند. این افراد بعد از گذراندن دو ماه آموزشی، برای طی خدمت سربازی خود در 15 هزار نقطه کشور توزیع می شوند. به همین دلیل این دوره دو ماهه آموزش بهترین زمان برای آموزش های مهارتی است.

بهترین دستاورد مهارت آموزی

سربازان 5 مهارت اصلی را که می تواند در طول دوران سربازی و پس از آن در زندگی شخصی و کاری آنها بسیار تاثیرگذار باشد را باید طی 100 نفرساعت در پادگان آموزش ببیند. این مهارت ها با همکاری سه ارگان تعریف شده اند:

  • وزارت ورزش
  • جهاد دانشگاهی
  • جمعیت هلال احمر

از جمله آموزش هایی که طی این صد نفر ساعت ارائه می شود:

  • مهارت زندگی
  • مهارت امدادونجات
  • مهارت کسب وکار
  • مهارت حقوقی و مالی

30 ساعت از 100 نفرساعتی که قرار است یک سرباز برای مهارت عمومی بگذراند، باید در کلاس های امدادونجات طی شود. 22 ساعت آموزش های تئوری و 8 ساعت کلاس عملی برای دوره امداد و نجات تعریف شده است. مسئولیت و حمایت صددرصدی از این طرح بر عهده جمعیت هلال احمر است.

این آموزش ها مطابق تصمیمات برای همه سربازان انجام خواهد شد، اما از آنجا که نمی توان این برنامه را به یکباره اجرایی کرد، برنامه ریزی هایش از سال 96 انجام می شود و قرار است براساس یک چشم انداز پنج ساله اجرایی شود.

سال 97 نخستین گروه از سربازان تحت مهارت آموزی قرار گرفتند و آن سال حدود 20 هزار سرباز آموزش امدادونجات جمعیت هلال احمر را گذراندند. آمار این سربازان مهارت آموز در سال 98 به 70 هزار نفر رسید. قرار بود آمار امسال تا 250 هزار نفر رشد داشته باشد، اما شرایط کرونا سبب شد این آمار به 150 هزار سرباز برسد.

مطابق برنامه ریزی های حال حاضر، قرار است این آموزش در سال آینده برای 85 درصد از سربازان و در سال 1401، برای 100درصد آن ها انجام شود.
مهارت امدادونجات بهترین دستاورد مهارت آموزی با اثربخشی فوق العاده بوده است.

علاقه مندی سربازان به دوره امداد و نجات

دوره های مهارت آموزی مورد ارزیابی میدانی قرار گرفتند. نتیجه نشان می دهد که این کلاس ها از جمله آموزش مهارت آموزی امدادونجات سازمان هلال احمر، باعث رضایتمندی سربازان از دوره آموزشی شده است.

سردار فرحی خاطرنشان کرد: سربازان به آموزش های هلال احمر علاقه مندی نشان می دهند و برایشان جذابیت دارد. نگاه سربازان نسبت به دوران سربازی با این آموزش ها بسیار مثبت شده است. گواهینامه پایان دوره که به سربازان ارائه می شود نیز باعث ترغیب آن ها برای طی دوره های تخصصی تر امدادونجات شده است.

گذراندن چنین دوره هایی چه در دوران خدمت و چه پس از آن برای جوانان بسیار لازم و ضروری است. کشور ما به دلیل واقع شدن در ناحیه حادثه خیز از نظر ریسک حوادث طبیعی جزو 10 کشور اول دنیاست. همه ساله شاهد بروز حوادثی از قبیل سیل و زلزله در کشور هستیم.

نیروهای مسلح و به خصوص جوانان سرباز از همراهان همیشگی مردم هستند که خدمات زیادی را برای بحران زدایی و رفع مشکلات در این حوادث انجام می دهند.

در زمان وقوع سیل و زلزله یا هر حادثه ای، سربازان راهی منطقه می شوند و تلاش می کنند تا در کاهش آسیب مردم نقش داشته باشند. اگر سربازان در در بدو ورود به خدمت این مهارت ها را بیاموزند، در حوادث و رخدادهای طبیعی با آگاهی و آموزش لازم پا به عرصه می گذارند و در کاهش مشکلات مردم منطقه آسیب دیده نقش مؤثرتری ایفا می کنند.

می توان به حضور سربازان آموزش دیده در سیل خوزستان و زلزله کرمانشاه اشاره کرد که این آموزش ها سربازان مهارت دیده را با آمادگی و اثربخشی بیشتری راهی مناطق کرده بود تا به کمک مردم بشتابند. اگر همه سربازان این دوره ها را بگذرانند، هنگام حوادث جوی و طبیعی می توان امیدوار بود که نیروی عظیم توانمندی می توانند در کاهش آسیب ها بسیار اثرگذار باشند.

این آموزش ها برای بعد خدمت نیز بسیار مهم است. جوانان پس از سربازی وارد بازار کار می شوند، تشکیل زندگی می دهند و این مهارت ها می تواند در طول مدت زندگی کارگشای آن ها باشد. اگر هر سال مهارت امدادونجات به 300 هزار جوان آموزش داده شود، قطعاً چند سال آینده آمار میلیونی از جوانان زبده و مهارت دیده خواهیم داشت که  هنگام بروز مشکلات ماهرانه وارد عمل خواهند شد.

دوره مهارتی اثربخش

مواردی که در پکیج مهارت آموزی امدادونجات سربازان گنجانده شده است:

  • تنگی نفس
  • انواع سکته ها
  • شکستگی ها
  • و…

با توجه به این که سربازان با گذراندن این دوره ها می توانند مقدمات مواجهه با مشکلات را بیاموزند، پیشنهاد فرمانده قرارگاه مهارت آموزی به جمعیت هلال احمر این است که می تواند از سربازان علاقه مند در عرصه امدادونجات استفاده کند.

هلال احمر با برگزاری کلاس های تخصصی تر 200 یا 400 ساعته چه در دوران خدمت یا بعد از آن برای جوانان، می تواند آن ها را در بانک نیروی انسانی خود قرار دهد یا بعدها آن ها در کادر و بدنه جمعیت مردم نهاد هلال احمر استفاده کند. تعداد زیادی از جوانان به فعالیت امدادونجات علاقه دارند که جمعیت هلال احمر می تواند از این ظرفیت و پتانسیل فعال و جوان در حوادث و آسیب ها استفاده کند.

فرحی ادامه داد: این حوزه بهترین فرصت برای شناسایی افراد بااستعداد است که جمعیت هلال احمر می تواند آموزش های تخصصی تر را به آن ها ارائه دهد. در دیداری این پیشنهاد را به رئیس جمعیت هلال احمر داده ام که با استقبال روبرو شد.

درواقع این یک فرصت طلایی است که شعار جمعیت هلال احمر «هر خانواده ایرانی یک امدادگر» را محقق می کند و نیز نیروهای مسلح را از نیروهای ورزیده و آموزش دیده امدادونجات بهره مند می سازد. در ضمن جمعیت هلال احمر می تواند با انتخاب نیروهای زبده، از آن ها به عنوان نیروهای ناجی استفاده کند.

سربازان سازمان غیررسمی هم دارند. نمونه هایی که سربازان را به هم وصل می کند:

  • رفاقت
  • دوستی
  • پادگان
  • آسایشگاه
  • سربازان

موضوع خوب طرح شده بین سربازان به صورت اپیدمی گوش به گوش در همه جا منتشر می شود. بیشتر سربازان از دوره مهارت امدادونجات به عنوان دوره شیرین و بهترین دوره مهارت آموزی سربازی نام می برند. دوره امدادونجات یکی از دستاوردهای طلایی ما در حوزه مهارت‎آموزی بوده که برای سربازان جذابیت خیلی زیادی داشته است.

به عنوان فرمانده قرارگاه مهارت آموزی می توانم بگویم در میان 5 مهارت عمومی و بیش از 500 مهارت تخصصی که آموزش می دهیم، این دوره بسیار اثربخش بوده است.

[ultimate_fancytext strings_textspeed=”35″ strings_backspeed=”0″ fancytext_strings=”چنانچه در این زمینه سوالی داشتید می توانید از طریق گروه مشاوران باران پاسخ سوال خود را بیابید.” ex_class=”fancyText_Sarbazi”]

5 دلیل مهم بودن مشاوره تلفنی برای مشمولین خدمت سربازی

  • با توجه به تعداد زیاد موارد معافیت در قانون از جمله کفالت، پزشکی، موارد خاص و ...، ممکن است شما دارای شرایط یکی از معافیت ها باشید اما با ناآگاهی، معافیت خود را از دست بدهید.
  • امکان مشاوره از هر نقطه و بدون نیاز به مراجعه حضوری از (به جز تعطیلات رسمی) توسط مشاورین مجرب مرکز باران (با بیش از 3 سال سابقه) دیگر مزیت مشاوره تلفنی است.
  • با توجه به اینکه ضوابط و آیین نامه ها مدام در حال تغییر است، شما را از اخرین قوانین و تبصره های معافیت نظام وظیفه سربازی آگاه می کنیم. با آگاهی از قوانین ممکن است بتوانید از امتیازات امریه، پروژه کسری خدمت و .... بهرمند شوید.
  • از همه مهمتر بی اطلاعی از قوانین و مهلت های قانونی پر کردن دفترچه، یا عمل کردن به توصیه های افراد نا آگاه می تواند منجر به از دست رفتن امتیازات و حتی جریمه شدن شما گردد.
  • جهت کسب اطلاع از خرید خدمت سربازی مطابق با آخرین آیین نامه ها (سال1400)، انواع معافیت ها و کسری ها برای خانواده معظم شهدا، ایثارگران، جانبازان، رزمندگان و آزادگان، معافیت کفالت، شرایط اخذ معافیت های پزشکی و نحوه گرفتن امریه از ارگان های دولتی و انواع کسری خدمت سربازی و هرگونه سوال تخصصی پیرامون معافیت نظام وظیفه سربازی می توانید همه روزه (به جز تعطیلات رسمی) با ما تماس بگیرید.

با سابقه ترین مرکز مشاوره تلفنی

70703025 021

همین حالا با برترین مشاورین نظام وظیفه تماس بگیر

مرکز مشاوره تلفنی باران 70703025 021

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: