بسیاری از مشمولان نظام وظیفه دارای برخی اختلالات در اسکلت بدن هستند. عارضه زانوی پراتنزی یا زانوی ضربدری یکی از اختلالات رایج در بدن افراد است.در این مقاله قصد داریم ابتدا به بررسی اختلال ژنووالگوم یا ژنوواروم یا همان اختلال پای پرانتزی یا پای ضربدری می پردازیم و سپس در خصوص تاثیر آن در معافیت پزشکی نظام وظیفه خواهیم پرداخت.
بدن انسان امکان دارد دارای عارضه های بسیاری باشد اما برخی از این عارضه ها در زندگی روزمره فرد تاثیر چندانی ندارند و برخی دیگر تاثیرگذار هستند. یکی از این عارضه ها انحراف غیر طبیعی در استخوان بندی پا است. در اصطلاح عامیانه این انحراف را پای پرانتزی یا پای ضربدری می گویند. برخی از مشمولان نظام وظیفه نیز امکان دارد دچار این مشکل در بدن خود باشند و برایشان این سوال پیش بیاید که آیا داشتن پای پرانتزی یا پای ضربدری تاثیری در معافیت پزشکی دارد یا خیر؟
آشنایی با اختلال ژنووالگوم یا اختلال ژنووالگوم (پای ضربدری یا پای پرانتزی)
تغییر شکل اسکلتی زانو یکی از شایعترین اختلالات است. این اختلال امکان دارد مادرزادي و یا اکتسابی باشد. از مهممترین آنها می توان به ژنوواروم و ژنووالگوم اشاره کرد. ژنووالگوم (پای ضربدری) نوعی از تغییر شکل زانو است که در وضعیت ایستاده بر روي دو پا زانوها با هم در تماس هستند و مچ پاها از هم فاصله دارند.
ژنوواروم (پای پرانتزی) نیز نوع دیگری از تغییر شکل زانو است که فرد مبتلا به آن در حالت ایستاده بر روي دوپا قوزك هاي داخلی مچ پاها با هم در تماس هستند و سر زانوها از هم فاصله دارند. البته این دوعارضه در انواع خفیف، متوسط و شدید دسته بندی می شود.
نوع معافیت ژنووالگوم یا ژنوواروم علاوه بر شدت اختلال به میزان تحصیلات فرد نیز بستگی دارد
آیا ژنووالگوم یا ژنوواروم (پای ضربدری یا پای پرانتزی) معافیت پزشکی دارد؟
همان گونه که می دانید در آیین نامه پزشکی نظام وظیفه، بیماری ها دارای دسته بندی مختلف هستند. در صورتی که وجود اختلال یا بیماری در فرد مشمول، مانع از انجام امور روزمره باشد فرد معافیت دائم از سربازی اخذ می کند. در صورتی که آن بیماری یا عارضه در حدی باشد که فرد مشمول باید احتیاط بیشتری نماید و در زندگی روزمره برخی موارد را رعایت کند، به فرد مشمول معافیت از رزم تعلق می گیرد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت معافیت موقت و معافیت از رزم مقاله تفاوت انواع معافیت های پزشکی را بخوانید
آیا اختلال پاپرانتزی (ژنووالگوم یا ژنوواروم) معافیت دارد؟
اگر فرد مشمول نظام وظیفه دارای اختلال ژنووالگوم (پای ضربدری) یا دارای اختلال ژنوواروم (پای پرنتزی) باشد، در واقع باید در آیین نامه پزشکی نظام وظیفه تحت عنوان بیماریهای اسکلت مورد بررسی قرار بگیرد. با توجه به شدت این اختلال و نوع مدرک تحصیلی می توان بررسی کرد که فرد مشمول نظام وظیفه از انجام خدمت سربازی معاف می شود یا خیر.
مراحل اخذ معافیت پزشکی پاپرانتزی (ژنووالگوم یا ژنوواروم)
به مشمولانی که دارای عارضه در اسکت بدن هستند، توصیه میکنیم قبل از اقدام جهت اعزام به خدمت سربازی و یا اخذ معافیت پزشکی نظام وظیفه، ابتدا در خصوص نوع بیماری یا عارضه به خوبی تحقیق کنند. پس از کسب اطلاعات کافی می توانید به یکی از دفاتر پلیس+10 مراجعه نموده و فرم های مربوطه را دریافت نمایید. \
پس از آن اقدام به تکمیل فرم های مربوطه نموده و مدارک لازم را جهت ارسال به سازمان نظام وظیفه تهیه نمایید. پس از بررسی مدارک در صورتی که شرایط بررسی نوع بیماری یا … را داشته باشید، از طرف سازمان نظام وظیفه جهت بررسی بیشتر فراخوانده می شوید.
- اگر در حال حاضر سرباز هستید می توانید از معافیت پزشکی حین خدمت استفاده کنید.
مدارک لازم جهت اخذ معافیت ژنووالگوم یا ژنوواروم
- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مشمول
- عکس از مشمول
- آخرین مدرک تحصیلی
- فرم اولیه پزشکی
- پرونده پزشکی در صورت دارا بودن
- و …
همچنین بخوانید: معافیت پزشکی بیماری های استخوانی
مشاوره معافیت پزشکی پاپرانتزی (ژنووالگوم یا ژنوواروم)
اخذ معافیت همواره یکی از دغدغه های مشمولین خدمت سربازی نظام وظیفه بوده است. معافیت پای پرانتزی یکی از انواع معافیت های پزشکی است. از آنجایی که معافیت های پزشکی تبصره های زیاد دارد، مشاوره با افراد آگاه در این زمینه امری ضروری به نظر می رسد. برای برای اخذ معافیت سربازی پای پرانتزی و اقدام هر چه سریع تر برای اخذ معافیت سربازی می توانید با شماره 70703025 021 تماس بگیرید.
سلام
پاهای پرانتزی با فاصله ی ۱۳.۵ سانت دارم و هم اکنون مشغول خدمت هستم و معاف از رزم امان معافیت دائم برای بنده وجود داره؟
سلام وقت بخیر من 24 سالمه و مدرک کارشناسی هم دارم دچار زانوی پرانتزی تقریبا 10 سانت و همین طور اسکولیوز 9 درجه و همینطور یکسری بیماری های گوارشی هسنم در ضمن شاخص توده بدنی ام 15.8 هستش همه این موارد به تنهایی موجب معاف از رزم من خواهد شد آیا من با همه ی این شرایط معافیت کامل میتونم دریافت کنم؟
با توجه از حسن توجه شما
سلام تجمیع بیماری باعث معافیت دائم نمی شود می توانید با کارشناسان ما مشاوره تلفنی داشته باشید تا دقیق تر بررسی شود