خروج از کشور دانشجویان

307 16,152

آقایان بالای 18 سال برای خروج از کشور علاوه بر گذرنامه نیاز به کارت پایان خدمت دارند. یکی از مهمترین دغدغه های دانشجویان نحوه خروج از کشور در دوران دانشجویی است. دانشجویان به دلالیل مختلفی نیاز دارند از کشور خارج شوند اما عدم داشتن کارت پایان خدمت شرایط خروج آنها را کمی مبهم می کند.

در این مقاله سعی داریم علاوه بر پاسخ سوالات زیر، تمامی جزئیات مربوط به خروج از کشور دانشجویان را برای شما بازگو کنیم.

مسئله خروج از کشور در دوران تحصیل دغدغه بسیاری از خانواده ها نیز است. تصور کنید در دورانی مثل نوروز یا ایام زیارتی، تمامی اعضای خانواده می توانند از کشور خارج شوند اما فرزندان دانشجو به دلیل نداشتن کارت پایان خدمت اجازه خروج ندارند. سازمان نظام وظیفه برای دانشجویانی که قصد سفر دارند راهکارهایی را در نظر گرفته است.

در این مقاله پس از شرح انواع خروج از کشور، مدت مجاز و میزان وثیقه برای هر یک از انواع خروج کشور دانشجویی، از مرحله اول یعنی اخذ پاسپورت دانشجویی تا لحظه عبور از گیت فرودگاه را برای شما توضیح خواهیم داد.

دانشجویان چگونه می توانند از کشور خارج شوند؟

با توجه به قوانین نظام وظیفه عمومی و ضوابط دانشگاهی، دانشجویان مشمول برای خروج از کشور باید درخواست خودشان را به محل تحصیلشان ارائه دهند. پس از ارائه درخواست، فرم خروج از کشور را پر کرده و با گذاشتن وثیقه می توانند برای مدتی مشخص از کشور خارج شوند.

سازمان نظام وظیفه خروج از کشور دانشجویان را بر اساس نوع سفری که دارند دسته بندی کرده است. این سازمان با توجه به نوع سفر، مدت مجاز و میزان وثیقه را برای خروج از کشور دانشجویان تعیین می کند.

شرایط خروج از کشور دانشجویان

همانطور که گفتیم سازمان نظام وظیفه با اخذ وثیقه اجازه خروج از کشور دانشجویان را صادر می کند. اما این سازمان برای دانشجویان شروطی را قرار داده است. شرایط سازمان نظام وظیفه برای صادر کردن مجوز خروج از کشور دانشجویان به شرح زیر است.

  • برای خروج از کشور باید فاقد غیبت سربازی باشید.
  • وضعیت تحصیلی شما باید مشخص شده باشد.
  • شما نباید در سنوات ارفاقی مازاد بر سنوات مجاز تحصیلی باشید.
  • در صورتی که تحصیل شما در دانشگاه به پایان رسیده است، مهلت معرفی به نظام وظیفه را داشته باشید.
  • برگ اعزام بدون غیبت ضروری است.
  • دانشگاه محل تحصیل، شما را تایید کند.

چرا دلیل خروج از کشور مهم است؟

پس از بررسی داشتن شرایط اخذ مجوز خروج از کشور، نوبت به نوع سفر می رسد. همانگونه که ذکر کردیم میزان وثیقه و مدت مجاز خروج از کشور با توجه به نوع سفری که دارید تعیین می شود. این دسته بندی به شرح زیر است.

  1. سفر زیارتی به کشورهای عراق و عربستان
  2. سفر علمی
  3. سفر نیمه علمی
  4. سفر غیرعلمی به تمامی کشورها

مدت خروج از کشور دانشجویان

مدت خروج دانشجویان به منظور سفرهای مطالعاتی

با توجه به مقطع تحصیلی شما مدت سفرهای مطالعاتی تغییر می کند.

  • اگر در مقطع کارشناسی ارشد هستید حداکثر 6 ماه فرصت خواهید داشت
  • برای مقطع دکترای تخصصی (PH.D) حداکثر 1 فرصت در نظر گرفته شده است.

مدت خروج برای سفرهای زیارتی

همانطور که می دانید بعضی از مناسک مذهبی مدت زمان مشخصی دارند. سازمان نظام وظیفه با در نظر گرفتن این نکته، مدت خروج از کشور دانشجویان برای سفرهای زیارتی را تعیین کرده است.

  • مدت خروج برای سفرهای زیارتی دانشجویان حداکثر 30 روز
  • مدت خروج برای سفر حج واجب دانشجویان حداکثر 45 روز

مدت خروج برای سفرهای علمی و نیمه علمی

مدت خروج برای سفرهای علمی و نیمه علمی دانشجویان حداکثر 30 روز می باشد.

مدت خروج برای سفرهای غیرعلمی

مجوز خروج از کشور برای سفر به تمامی کشورها همچنین سفر به سوریه به مدت حداکثر 20 روز می باشد.

لازم به ذکر است که تعداد دفعات خروج دانشجویان از کشور در هر نیم سال تحصیلی دو بار و بدون توجه به نوع سفر می باشد

نحوه اقدام برای خروج از کشور دانشجویان

از آنجایی که معمولا دانشجویان برای خروج از کشور سردرگم هستند، تصمیم گرفتیم از مرحله اخذ پاسپورت دانشجویی تا اتمام لحظه سفر را برایتان ارائه کنیم. اولین مرحله برای دانشجویانی که معافیت تحصیلی دارند و فاقد غیبت سربازی هستند تهیه پاسپورت است.

پاسپورت دانشجویی چیست؟

از نظر قانون جمهوری اسلامی ایران، پاسپورت دانشجویی هم از نظر ظاهر و هم کارایی هیچ فرقی با پاسپورت افرادی که کارت پایان خدمت گرفته اند ندارد. پس انقضا پاسپورت دانشجویی پنج ساله است و به جز سازمان مهاجرت و گذرنامه ایران هیچ سازمان دیگری از وجود وثیقه شما اطلاعی ندارد.

تنها تفاوت پاسپورت عادی با پاسپورت دانشجویی این است که دانشجویان برای خارج شدن از کشور نیازمند وثیقه هستند و همانطور که گفتیم این وثیقه با توجه به نوع سفر تعیین می شود.

قدم اول: چه زمانی برای گرفتن پاسپورت اقدام کنیم؟

گرفتن پاسپورت ممکن است ییش از یک هفته طول بکشد. پس بهتر است یک ماه قبل از سفرتون برای اخذ پاسپورت دانشجویی اقدام کنید. گروه مشاوره نظام وظیفه باران به شما توصیه می کند که قبل از تعطیلات بین نیمسال های تحصیلی پیگیر امور دانشگاه برای خروج از کشور باشید.

معمولا بعد از امتحانات ترم، کارکنان دانشگاه به مرخصی رفته و عملا نمی توانید امور اداری دانشگاه را انجام دهید. همچنین طبق قانون، اشتغال تحصیل فقط در شروع ترم جدید و پس از انتخاب واحد داده می شود.

بهترین زمان برای پیگیری امور دانشگاهی برای خروج از کشور دانشجویان، قبل از تعطیلات نیمسال های تحصیلی است

قدم دوم: گرفتن کد سخا

برای گرفتن کد سخا باید حتما خودتون به پلیس + 10 بروید و کدسخا را از باجه نظام وظیفه دریافت کنید. دفاتر خدمات الکترونیک باید ابتدا شما را احراز هویت کنند. پس یادتان باشد که مدارک زیر را به همراه داده باشید.

مدارک اخذ کد سخا

  • یه قطعه عکس سه در چهار یا شیش در چهار
  • اصل کارت ملی و کپی از دو طرف کارت
  • اصل شناسنامه (شناسنامه حتما باید عکس دار باشد)

بعد از ارائه موارد فوق و رویت شما در دفاتر پلیس + 10، پرونده شما تشکیل می شود. هزینه تشکیل پرونده که بسیار اندک است از شما اخذ خواهد شد. در نهایت کاغذی به شما داده می شود که در آن کد سخا شما چاپ شده است.

اگر نمی دانید که سخا چیست و این کد چه کاربردی دارد به مقاله سامانه سخا نظام وظیفه مراجعه کنید.

قدم سوم: پورتال خدمات الکترونیک

در مرحله قبل کد سخا را از پلیس + 10 گرفتید. با استفاده از کد سخا در پورتال خدمات الکترونیک وارد می شوید. مانند همه پورتال ها، ابتدا باید اطلاعات شخصی خودتون مانند شماره تماس و … را وارد کنید. پس از تکمیل اطلاعات شخصی نوبت به ثبت درخواست خروج از کشور دانشجویی می رسد.

پورتال خدمات الکترونیک خروج از کشور دانشجویان

درخواست مجوز خروج از کشور

مانند عکس فوق باید بر روی درخواست مجوز خروج از کشور کلیک کنید. در این قسمت نوع سفر و مدت زمان سفرتان را مشخض می کنید. علاوه بر این باید کشوری را که قصد ورود به آن را دارید نیز مشخص کنید. دقت کنید زمینی یا هوایی بودن سفرتان ممکن است در نام کشور مقصدی که باید در سامانه درج کنید تاثیر گذار باشد.

تعیین کشور مقصد با توجه به نوع سفر
  1.  سفر هوایی: اگر قصد سفر هوایی دارید کشور مقصد شما همان کشوری است که بر روی بلیط شما درج شده است.
  2. سفر زمینی: اگر بین کشور مقصد شما کشوری وجود داشته باشد، کشور مقصد همان کشور میانی است. به مثال زیر توجه کنید.

فرض می کنیم شما می خواهید زمینی به کشور گرجستان سفر کنید و قرار است از طریق ارمنستان وارد این کشور شوید یعنی مسیر حرکت شما ایران، ارمنستان و گرجستان است. در این حالت نام کشور مقصدی که باید در سامانه درج کنید کشور ارمنستان است نه گرجستان.

مرحله سوم: اخذ تاییدیه تحصیلی برای خروج از کشور دانشجویی

برای اخذ تاییدیه تحصیلی باید به دانشگاه محل تحصیلتان مراجعه کنید. دبیرخانه دانشگاه مدارک مورد نیازش را به شما اعلام کنید. با توجه به اینکه دبیرخانه هر دانشگاهی ممکن است اطلاعات درخواستی خاص خودش را بخواهد نمی توانیم به طور قاطع بگوییم چه مواردی دقیقا مورد نیاز است.

معمولا دبیرخانه از شما می خواهد ثابت کنید که به دانشگاه بدهکار نیستید. برای ثابت کردن این موضوع باید دو سند زیر رو تهیه کنید.

  • اخذ پرینت برنامه هفتگی که مورد تایید آموزش محل تحصیلتان باشد.
  • تهیه فیش تصویه از حسابداری

ممکن است علاوه بر موارد فوق دبیرخانه نامه ای مبنی بر اجازه رئیس دانشگاه برای خروج شما از کشور را بخواهد.

قدم چهارم: انتظار

بعد از انجام قدم سوم شما کاری جز انتظار کشیدن ندارید. تاییدیه تحصیلی خروج از کشور به صورت الکترونیکی صادر شده و دبیرخانه به شما هیچ نامه و … نمی دهد. معمولا تاییدیه تحصیلی در حدود یک هفته طول می کشد تا در پورتال خدمات الکترونیک انتظامی بشیند.

قدم پنجم: پرداخت وثیقه

امکان پرداخت وثیقه به صورت نقدی وجود ندارد. پرداخت وثیقه خروج از کشور فقط از طریق درگاه پرداخت الکترونيک صورت می گیرد. پس بدیهی است که باید علاوه بر کارت بانکی رمز اينترنتي و شماره شناسايي دوم یا همان CVV۲  را داشته باشید.

کارت بانکی که می خواهید با آن وثیقه خروج از کشور را پرداخت کنید حتما باید به نام خود شما باشد

قدم ششم: پیام کوتاه صدور مجوز خروج از کشور

بعد از اینکه وثیقه خروج از کشور را پرداخت کردید در بازه زمانی حدود 48 ساعت پیام کوتاهی مبنی بر صدور مجوز خروج از کشور برای شما فرستاده می شود. بسیاری از دانشجویان از عدم دریافت این پیام کوتاه گفته اند. پس بهتر است ازطریق سامانه پیگیر مجوز خروجتان باشید.

قدم هفتم: مراجعه به پلیس + 10 برای گرفتن پاسپورت دانشجویی

بعد از اینکه مطمئین شدید مجوز خروج از کشور دانشجوییتان صادر شده باید به همراه مدارک زیر به دفاتر پلیس + 10 مراجعه کرده و فرم های مربوطه را پر کنید.

  • اصل شناسنامه و کارت ملی را به همراه داشته باشید. شناسنامه شما حتما باید عکس داشته باشد.
  • از تمامی صفحات شناسنامه و دو طرف کارت ملی کپی بگیرید.
  • اگر سابقا پاسپورت گرفته اید پاسپورت قبلی را نیز با خود ببرید.
  • دو قطعه عکس همراه داشته باشید.

قدم هفتم: دریافت پاسپورت

معمولا بعد از زمانی حدود دو هفته پاسپورت شما به همراه برگه ای که وضعیت خروج از کشور دانشجویی شما را شرح داده از طریق پست بدستتان می رسد. تصویر برگ پیوست در زیر برای شما قرار گرفته شده است.

مجوز خروج از کشور مشمولان دانشجو باران مشاوره 70703025 021

مشمولان دانشجو که متقاضی دریافت مجوز خروج از کشور می باشند می توانند بر اساس ترتیب زیر اقدامات لازم را جهت اخذ مجوز خروج از کشور انجام دهند:

  • ابتدا با مراجعه به یکی از دفاتر پلیس+10 کد سخا را دریافت می کنید.
  • پس از دریافت کد سخا به سامانه سخا مراجعه کرده و درخواست خروج از کشور را ثبت می نمایید.
  • باید صبر کنید اطلاعات ثبت شده شما تایید شود و سپس درخواست شما و اطلاعات شما باید توسط دانشگاه مربوطه تایید شود.
  • پس از تایید توسط دانشگاه مربوطه درخواست شما برای سازمان نظام وظیفه ارسال می شود.
[ultimate_fancytext strings_textspeed=”35″ strings_backspeed=”0″ fancytext_strings=”برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خروج از کشور دانشجویان همین حالا با مرکز مشاوره تلفنی باران به شماره 70703025 021 تماس حاصل نمایید.” ex_class=”fancyText_Sarbazi”]

مشاوره خروج از کشور دانشجویان

بسیاری از دانشجویان مشمول در خصوص خروج از کشور سوالاتی را دارند. با توجه به پیچیدگی قوانین در خصوص خروج از کشور و مراحل اقدام برای خروج از کشور، پیشنهاد می کنیم قبل از هر اقدامی با مشاورین مجرب در زمینه خروج از کشور مشورت نمایید. مرکز مشاوره تلفنی باران به شماره تلفن 70703025 021 آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان خواهد بود.

با سابقه ترین مرکز مشاوره تلفنی

70703025 021

همین حالا با برترین مشاورین نظام وظیفه تماس بگیر

مرکز مشاوره تلفنی باران 70703025 021

تعداد دیدگاه ها 307 تا
  1. داریوش :

    درود بر شما
    من دانشجوی ترم 5 حقوق هستم و برای کار دارم به آلمان مهاجرت میکنم بعد از دریافت ویزا و مجوز خروج از کشور سیاحتی در روز پرواز و در گیت کنترل پاسپورت فرودگاه اگر مامور از من پرسید برای چی میرم آلمان بگم برای سفر سیاحتی برم یا کار؟

  2. مریم :

    سلام پسر من برای لیسانس بهمن امسال فارغ الاحصیل میشه، برای ترم پاییز سال دیگه برای ادامه تحصیل باید بره خارج از کشور، وقتی از دانشگاه اینجا فارغ التحصیل شده چطور میتونه بره؟

    1. باران مشاوره :

      با وثیقه سیاحتی یا اپلای مورد تایید وزارت علوم می تونه خارج بشه

  3. امیر :

    سلام خسته نباشید
    من واسه مجوز خروج کشور آذربایجان رو انتخاب کردم ولی میگن باید از طریق ترکیه برم
    می‌خواستم بدونم اجازه میدن برم ترکیه یا نه

    1. باران مشاوره :

      باید اولین کشور مقصد رو اعلام کنین

  4. علی اسماعیل نیا :

    سلام دانشجو در سال چندبار می‌تواند از کشور خارج شود؟
    من خرداد از کشور خارج شدم
    و مجددا نیاز دارم خارج بشم
    آیا مشکلی ندارد؟

    1. باران مشاوره :

      در آیین نامه نظام وظیفه درباره تعداد دفعات مجاز خروج از کشور حرفی زده نشده

  5. رضوی :

    سلام آیا کسی که الان دانشجو هست و پاسپورت داره و پاسپورتش هم تا 2 سال آینده اعتبار داره نیاز هست که بره و پاسپورت دانشجویی بگیره؟

    1. باران مشاوره :

      سلام خیر نیازی نیست

  6. سجاد :

    سلام
    من سال ۹۷ دانشگاه روزانه کارشناسی ارشد قبول شدم تمام واحد‌ها رو پاس کردن اما پایان نامه رو ارائه ندادم از مهلت قانونی خارج شد و در وضعیت تحصیلی من اخراج اعلام شد
    الان برای خروج از کشور ممنوعیت دارم؟؟ باید چیکار کنم

    1. باران مشاوره :

      شما وارد غیبت شدین و راه چارتون اتمام سربازی هست

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: