چگونه وثیقه سربازی را پس بگیریم؟

مبلغ وثیقه سربازی چقدر است و وثیقه را چگونه پس بگیریم؟

336 36,229

همانطور که می دانید آقایان با رسیدن به سن 18 سالگی مشمول خدمت سربازی می شوند و می بایست خودشان را برای اعزام به خدمت نظام وظیفه آماده کنند. در صورتی که افراد مشمول نیاز به خروج از کشور پیدا کنند لازم است وثیقه ای را نزد دولت به امانت بسپارند. اکنون برای بسیاری از این افراد جای سوال است که میزان وثیقه خروج از کشور چقدر است و در صورت بازگشت چگونه می توانند وثیقه خود را پس بگیرند؟

مهمترین شرط خروج از کشور چیست؟

اگر به سن مشمولیت سربازی رسیده اید یعنی 18 سال یا بیشتر دارید باید بدانید که شرط اصلی مجور خروج از کشور نداشتن غیبت است. پس اگر دارای غیبت سربازی هستید مطمئن شوید که آیا امکان توجیه کردن غیبت سربازی شما وجود دارد یا خیر.

ما در این مقاله به بسیاری از سوالات شما مشمولان در باره خروج از کشور و زمان و یا مراحل پس گرفتن وثیقه پاسخ خواهیم داد. در صورتی که  برای خروج از کشور و همچنین پس گرفتن وثیقه خود به مشاوره و راهنمایی نیاز داشته باشید، مشاوران ما در مرکز مشاوره تلفنی باران آماده پاسخگویی می باشند.

چه کسانی می توانند در سن مشمولیت از کشور خارج شوند؟

همانطور که می دانید مشمولان نظام وظیفه در صورتی که دارای معافیت تحصیلی باشند می توانند از کشور خارج شوند. مجوز خروج کشور برای مشمولان نظام وظیفه دارای زمان مشخصی است. مشمولان نظام وظیفه در صورت دارا بودن شرایط لازم برای خروج از کشور، می بایست وثیقه مورد نظر را نزد سازمان وظیفه بسپارند تا ضمانتی برای برگشت آنها وجود داشته باشد.

نکته بسیار مهم این است که افرادی که دارای غیبت هستند حق خروج از کشور را ندارند.

چگونه درخواست از خروج از کشور خود را ثبت نماییم؟

اگر دارای معافیت تحصیلی هستید می توانید با مراجعه به سامانه خدمات الکترونیکی نیروی انتظامی نسبت به ثبت درخواست خروج از کشور خود اقدام نمایید. پس از ثبت درخواست خود و مشخص کردن نوع سفر و تاریخ لازم است اشتغال به تحصیل شما از سوی دانشگاه تایید شود. پس از تایید اشتغال به تحصیل نیاز است نسبت به پرداخت وثیقه خروج از کشور خود اقدام نمایید. پس از پرداخت وثیقه، مجوز خروج از کشور برای شما مشمولان صادر می گردد.

وثیقه جهت خروج از کشور چقدر است؟

افرادی که دارای معافیت از خدمت سربازی و یا کارت پایان خدمت سربازی هستند برای خروج از کشور نیازی به مجوز از سوی سازمان نظام وظیفه ندارند. اما کسانی که دارای معافیت موقت یا معافیت تحصیلی هستند برای خروج از کشور لازم است از سازمان نظام وظیفه عمومی مجوز خروج از کشور را دریافت کنند. برای دریافت مجوز خروج از کشور برای مشمولان نیز سپردن مبلغ نقدی یا ضامنت نامه بانکی به عنوان وثیقه الزامی می باشد. میزان مبلغ وثیقه با توجه به نوع سفر از 30 میلیون ریال تا 200 میلیون ریال متفاوت می باشد.

در صورتی که فرد مشمول در زمان تعیین شده به کشور بازنگردد و ورود خود را ثبت نکند، این وثیقه از سوی دولت ضبط می گردد

مقدار وثیقه برای خروج از کشور با توجه به نوع سفر

  • وثیقه خروج از کشور برای افرادی که برای ادامه تحصیلی به خارج از کشور سفر خواهند کرد 200 میلیون ریال وجه نقد می باشد.
  • وثیقه خروج از کشور برای افرادی که قصد سفر سیاحتی داشته باشند 150 میلیون وجه نقد است.
  • وثیقه خروج از کشور برای کسانی که به منظور زیارت به عراق یا عربستان سفر می کنند 30 میلیون ریال وجه نقد می باشد.
  • حج تمتع یا عمره و همچنی عتبات عالیات نیز اگر با هماهنگی ستاد عمره دانشجویی و دانش آموزی باشد از طرف همین ستاد نیز ضمانت خواهد شد.
  • فرزندان مامورین ثابت دولتی در خارج از کشور از سوی وزارت امور خارجه ضمانت می شوند و نیازی به سپردن وثیقه نخواهند داشت. برای اطلاعات بیشتر خروج از کشور فرزندان کارکنان دولت را بخوانید.
  • در صورتی که دانشجویانی که در دانشگاه های داخلی مشغول به تحصیل می باشند، به منظور استفاده از فرصت مطالعاتی، ارائه مقاله و سفر های دیگر علمی بخواهند از کشور خارج شوند تنها مبلغ 5 میلیون تومان را به عنوان وثیقه یا ضمانت بانکی ارائه می دهند.
  • اگر مشمولان برای ادامه تحصیل یدر مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر قصد خروج از کشور را داشته باشند مبلغ وثیقه ای که می بایست پرداخت نمایند 15 میلیون می باشد.
  • خروج در سایر موارد نیز با پرداخت 15 میلیون تومان وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی انجام خواهد شد.
استرداد وثیقه خروج از کشور مشمولان

مبلغ وثیقه برای نخبگانی که می خواهند از کشور خارج شوند چقدر است؟

خبر خوش برای نخبگان این است که با معرفی بنیاد نخبگان نیروهای مسلح، این افراد نیازی به دادن وثیقه یا ضمانت بانکی ندارند. نخبگان می توانند با تعهد کتبی اقوام درجه یک از کشور خارج شوند.

نحوه پس گرفتن وثیقه خروج از کشور پس از بازگشت

شما مشمولان عزیز باید بدانید پس از ورود به کشور باید در مدت محدودی ورودتان را ثبت نمایید. بدین منظور لازم است به پلیس + 10 مراجعه کرده و مدارک خود را ارائه کنید.

محدیدوت های سازمان نظام وظیفه

گاهی مشمولان فکر می کنند همین که به کشور در موعد مقرر بازگشته اند کافیست. سازمان نظام وظیفه الزام داشته است که کلیه مشمولان پس از بازگشت باید ورود خود را به اطلاع سازمان برسانند. در صورت عدم معرفی به موقع یا عدم بازگشت به کشور در موعد مقرر برای شما محدودبت هایی در نظر گرفته می شود.

این محدودیت ها شامل ظبط وثیقه خروج از کشور به نفع دولت و عدم صدور مجوز خروج از کشور به مدت 6 ماه الی یک سال می باشد. حتی در برخی از موارد ممکن است به مراجع قضایی ارجاع داده شوید.

[ultimate_fancytext strings_textspeed=”35″ strings_backspeed=”0″ fancytext_strings=”برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرایط استرداد وثیقه خروج از کشور همین حالا با مرکز مشاوره تلفنی باران به شماره 70703025 021 تماس حاصل نمایید.” ticker_background=”#fe8989″ ex_class=”fancyText_Sarbazi”]

سوالات متداول مشمولان (دانشجویان، دانش آموزان و …) برای خارج شدن از کشور

1) سن من کمتر از 18 سال است. برای خارج شدن از کشور نیاز به وثیقه دارم؟

  • افراد زیر 18 سال برای خروج از کشور شما نیاز به اخذ مجوز نظام وظیفه ندارند و وثیقه نیز نیاز نیست.

2) آیا برای مشمولینی که دارای معافیت تحصیلی هستند محدودیتی برای ورد به کشور وجود دارد؟

  • بر اساس قوانین سازمان نظام وظیفه دانش آموزان و دانش جویانی که در خارج از کشور هستند، هر چند باری که بخواهند می توانند به کشور بیایند.

3) من در خارج از کشور تحصیل می کنم و تصمیم گرفتم ترک تحصیل کنم، چه زمانی باید خودم را به سازمان نظام وظیفه معرفی کنم؟

  • شما حداکثر تا یک سال پس از تاریخ فراغت از تحصیل فرصت دارید تا خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی کنید.

4) آیا سازمان نظام وظیفه محدودتی برای صدور مجوز خروج از کشور در نظر گرفته است؟

  • خوشبختانه این سازمان برای صدور مجوز خروج، هیچ محدودیتی در نظر نگرفته است.

5) پس از اخذ مدرک دیپلم، برای ادامه تحصیل در خارج از کشور نیاز به تهیه وثیقه دارم؟

  • بر اسا ماده 35 قانون، کسانی که دارای مدرک دیپلم هستند، حداکثر به مدت یک سال پس از فراغت از تحصیل، اگر در یکی از دانشگاه ها و موسساتی که مورد تایید وزارت علوم و یا بهداشت است، پذیرش گیرند می توانند از گواهی اشتغال به تحصیل بهره مند شوند. البته به شرطی که غیبت غیر موجه سربازی نداشته باشند. اگر دیپلم را بعد از سن 18 سالگی بگیرید باید وثیقه تهیه کنید. اگر قبل از سن مشمولیت دیپلم را گرفته باشید، تا زمان مشمول شدن می توانید بدون تهیه وثیقه از کشور خارج شوید.

با سابقه ترین مرکز مشاوره تلفنی

70703025 021

همین حالا با برترین مشاورین نظام وظیفه تماس بگیر

مرکز مشاوره تلفنی باران 70703025 021

336 Comments
  1. سینا says

    سلام.من معافیت کفالت داشتم.منتهی هنوز در مرحله موقت بود.تقریبا ۶,۷ماه مونده بود ب اینکه دتئم بشه،تونستم ترکیه کار پیدا کنم و وثیقه گذاشتم تا بتونم از کشور خارج بشم.الان مهلت وثیقه ام تموم شده و ضبط شده.میخواستم بپرسم آیا برای معافیت کفالتم مشکلی پیش میاد یا خیر؟ چون پیشنهاد کاریم رسمی و ثبت شده نیود.از طرف یکی از دوستان تونستم کار پیدا کنم و غرصت خوبی برای درامد زایی پیدا مردم.تقریبا یک ماه دیگه کارم تموم میشه و برمیگردم.میخواسنم بپرسم آیا برای معافیت کفالتم ک تا الان تاریخ دائم شدنش هم رسیده،مشکلی پیش میاد یا نه؟

    1. باران مشاوره says

      سلام سینا جان
      خیر، برای مدت معافیت کفالت شما تا قبل از اتمام مدت معافیت موقت مشکلی پیش نمی آید. اما باید توجه داشته باشید برای صدور معافیت دائم حضور شما نیاز می باشدو مجددا باید کمیسیون برگزار شود.

      1. سینا says

        بله.کمیسیون رو میدونم.مرداد ماه،زمان اتمام معافیت موقت و تبدیل اون ب دائم بوده،ک خب متاسفانه من حضور نداشتم.میخوام بگم ک تایم مشخص شده از نظر سازمان نظام وظیفه گذشته و مادر من ازدواج مجدد هم نداشته ،صرفا در برگشتن من باعث ضبط وثیقه میشه دیگه؟ ب محض بازگشت میرم سازمان و درخواستمو ارائه میدم،مشکلی ک برای معافیتم پیش نمیاد انشاالله؟

        1. باران مشاوره says

          با مرکز مشاوره تماس بگیرید.

  2. منفرد says

    با سلام
    پسر من برای سفر کریلا مجوز خروج گرفت ولی متاسفانه نتوانست به این سفر برود ، آیا باید عدم خروج را اطلاع بدهم ؟

    1. باران مشاوره says

      سلام
      با مراجعه به دفاتر پلیس+10 عدم خروج خود را ثبت کنند.

  3. فرهود says

    سلام
    من برای اربعین درخواست خروج دادم اما نتونستم برم و طبیعتا هم وثیقه ایی بابتش ندادم الان باید چیکار کنم جایی باید برم بگم نتونستم برم؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید.

    1. باران مشاوره says

      سلام
      با مراجعه به پلیس+10 درخواست ثبت در سیستم را کنید.

  4. Javad says

    سلام من سال 96 از کشور خارج شدم برای سفر سیاحتی ولی دیر برگشتم و وثیقه ای که گذاشته بودم ظبط شد.الان سوالم اینه که باز هم میتونم درخواست خروج از کشور بدم؟البته هنوز دانشجو هستم.

    1. باران مشاوره says

      سلام آقا جواد
      بله، می توانید درخواست خروج از کشور را ثبت کنید.

  5. amin says

    سلام…خیلی ممنون از سایت خوبتون
    من واسه دوره دکترا از یه پژوهشکده در اروپا پذیرش گرفتم که پژوهشکده خودش زیرمجموعه یه دانشگاهه . من نامه پذیرش رو بردم وزارت علوم گفتن نمیتونیم بهت معافیت تحصیلی بدیم باید نامه پذیرش از دانشگاه باشه. خودشون گفتن سیاحتی از کشور خارج شو و بعده ثبت نام در دانشگاه گواهی اشتغال به تحصیل رو واسمون بفرس که ما بهت معافیت بدیم تا کارای نظام وظیفتو بکنی. الان من سیاحتی اومدم ولی دانشگاه میگه که بیشتر از یه ماه طول میکشه کارای ثبت نام تو. حالا من تو زمان مشخص شده نمیتونم برگردم و وثیقه م ضبط میشه. ولی میخوام ببینم اگه بعده یه ماه تونستم پرونده دکترا رو تو وزارت علوم توسط وکیلم تو ایران تشکیل بدم میتونم دوباره معافیت بگیرم برای رفت و امد به کشور؟ یا اصلا میشه این وثیقه 15 میلیونی رو یه ماه هم تمدید کرد؟
    ممنون

    1. باران مشاوره says

      سلام امین
      ضبط وثیقه مهم نیست. مهم این است که شما در صورت عدم بازگشت در یک ماه غیبت نخورید. اگر شما خب برای معرفی به نظام وظیفه بیشتر از یکماه فرصت داشته باشید، می توانید این مسئله را حل کنید.

  6. hamid048 says

    سلام من برای پرداخت ودیعه از حساب یک نفر دیگه واریز کردم ولی حساب قوامینو دارم میخاستم بدونم مبلغ ودیعه برمیگرده ب حساب خودم یا نه؟

    1. باران مشاوره says

      سلام
      بله، عودت ودیعه به حسابی می باشد که ثبت کرده اید.

  7. سروش says

    سلام . من برای خروج از کشور یک مهلت ۳۰ روزه درخواست کردم ولی دانشگاه موافقت نکرد و تبدیلش کرد به ۲۰ روز . با مراجعه به نظام وظیفه ازشون سوال کردم که من فقط ۲۰ روز میتونم خارج از کشور باشم ؟ اون پلیسی که ازش سوال کردم جواب داد که نه و این بیست روز فقط بازه ای هستش که شما میتونید از کشور خارج شید و هر موقع خارج شدید تا ۱ ماه بعد میتونید توی اروپا اقامت داشته باشید . جواب این آقا درست بوده ؟ چون من الان بیشتر از اون ۲۰ روزی که در سیستم ثبت شده خارج شدم

    1. باران مشاوره says

      سلام سروش عزیز
      خیر، شما از زمان خروج 20 روز فرصت دارید تا به داخل کشور بازگردید.

  8. Arsh says

    سلام من دیر تراز موعد مقرر برگشتم به کشور اما حین زمانی که اونجا بودم معافیت کامل گرفتم. جریمه من هم ضبط وثیقه س هم ممنوع الخروجی؟؟
    پلیس بعلاوه ده به من گفته که ممنوع الخروجم .تو سامانه شون بود. الان یعنی قطعا تو اداره گذرنامه هم ممنوع الخروجم؟ اخه میترسم گذرنامه مو ببرم چک کنن و ضبطش کنن .چون پس گرفتن اونم پروسه داره
    یسوال دیگه هم داشتم اگه من ممنوع الخروجم چرا وقتی وارد کشور شدم گذرناممو نگرفتن ازم؟!
    امکانش هست بعلاوه ده اشتباه ثبت شده باشه تو سامانش؟

    1. باران مشاوره says

      آرش سلام
      وثیقه شما خب طبیعتا باید ضبط می شد. اما به دلیل عدم ورود در موعد مقرر بین 6 ماه الی یکسال ممنوع الخروج هستید. پس از این مدت می توانید برای خروج از کشور اقدام کنید.

      1. Arsh says

        ممنون از پاسختون… یعنی اینکه من الان معافیت دايم دارم اصلا قابل پیگیری نیس تخفیفی قائل بشن؟

        1. باران مشاوره says

          با مرکز تماس بگیرید تا بهتر شما را توجیه کنیم.

  9. عباس says

    سلام خسته نباشید من دانش اموز مشمول هستم و دوشنبه 15 مهر قصد دارم برم کربلا پارسال رفتم ولی امسال میگن باید مجوز خروج بگیری چه کاری باید بکنم تا بتونم خارج شم

    1. باران مشاوره says

      با مرکز تماس بگیرید

  10. علیرضا says

    سلام اگه کسی غیبت غیر موجه داشته باشه میتونه وثیقه براره و سفر کنه

    1. باران مشاوره says

      سلام علیرضا
      شرط خروج از کشور عدم وجود سابقه غیبت غیر موجه است.

  11. عباس says

    سلام بنده به موقع وارد کشور نشدم و الان تقریبا یک سال هستش که میگذره چطوری میتونم وثیقه مو پس بگیرم؟

    1. باران مشاوره says

      سلام عباس جان
      در صورتی که در زمان مشخص شده به کشور بازنگشته اید، وثیقه شما ضبط می شود و پس داده نمی شود.

  12. Arsh says

    سلام
    من درخواست خروج یکماهه داده بودم و ازکشور خارج شدم برای ادامه تحصیل تو این یکماه متوجه شدم یه قانونی اومده ک من میتونم معاف بشم ! برای همین برنگشتم چون ویزام هنوز صادر نشده بود و ریسک بود برگشتن! الان که بعد چندماه برگشتم ایران و معافیت دائم هم دارم بهم گفتن ک چون موعد مقرر برنگشتی ۶ماه ممنوع الخروجی…و ربطی نداره ک معاف هستی الان. اینطوری نمیتونم برای ادامه تحصیل برگردم ب کشوری که بودم!! ایا راهی هست که این ممنوعیت خروج رو لغو کنم؟ باهمین دلایل که ازراه دور پیگیر معافیت دايم شدم و… الانم معافم

    1. باران مشاوره says

      سلام آرش
      شما موظف بودید در موعد مقرر وارد کشور شوید. قانون عدم خروج مربوط به نظام وظیفه نمی شود . متاسفانه باید این مدت رو صبر کنید.

  13. رضا says

    من میخوام برم ترکیه وثیقه می زارم اگربرنگردم به ایران وثیقه من ظبت میشه وتکلیف خودم چیه میتونم تو ترکریه بمونم یادستگیرمیشم می توانم اقامت بگیرم؟

    1. باران مشاوره says

      سلام آقا رضا
      قطعا در صورت عدم بازگشت شما به کشور وثیقه شما ضبط خواهد شد. در ارتباط با اینکه اقامات می تونید بگیرید یا نه رو بهتره با یک وکیل مهاجرت مشورت نمایید.

  14. نیما says

    سلام
    من فقط به پاسپورت نیاز دارم جهت گرفتن وقت سفارت.
    اگر من در سایت یک مقصدی را تعیین کنم و وثیقه را بگذارم ولی از کشور خارج نشوم، وثیقه من ضبط خواهد شد؟

    1. باران مشاوره says

      سلام آقا نیما
      شما می توانید درخواست خود را برای خروج ثبت کنید و پس از اخذ پاسپورت خروج خود را لغوکنید و وثیقه را دریافت کنید.

  15. احمد says

    سلام
    من تاريخ ١٢ ام از سفر برگشتم و دوباره در تاريخ ٢١ ام ميخواهم از كشور خارج شوم امكانش هست؟

    1. باران مشاوره says

      سلام احمد آقا
      شما باید ورود خود را در نظام وظیفه ثبت کنید و مجددا درخواست خروج خود را بزنید و مراحل وثیقه و … را طی کنید.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: