همانطور که می دانید آقایان با رسیدن به سن 18 سالگی مشمول خدمت سربازی می شوند و می بایست خودشان را برای اعزام به خدمت نظام وظیفه آماده کنند. در صورتی که افراد مشمول نیاز به خروج از کشور پیدا کنند لازم است وثیقه ای را نزد دولت به امانت بسپارند. اکنون برای بسیاری از این افراد جای سوال است که میزان وثیقه خروج از کشور چقدر است و در صورت بازگشت چگونه می توانند وثیقه خود را پس بگیرند؟
چه کسانی می توانند در سن مشمولیت از کشور خارج شوند؟
چگونه درخواست از خروج از کشور خود را ثبت نماییم؟
مهمترین شرط خروج از کشور چیست؟
اگر به سن مشمولیت سربازی رسیده اید یعنی 18 سال یا بیشتر دارید باید بدانید که شرط اصلی مجور خروج از کشور نداشتن غیبت است. پس اگر دارای غیبت سربازی هستید مطمئن شوید که آیا امکان توجیه کردن غیبت سربازی شما وجود دارد یا خیر.
ما در این مقاله به بسیاری از سوالات شما مشمولان در باره خروج از کشور و زمان و یا مراحل پس گرفتن وثیقه پاسخ خواهیم داد. در صورتی که برای خروج از کشور و همچنین پس گرفتن وثیقه خود به مشاوره و راهنمایی نیاز داشته باشید، مشاوران ما در مرکز مشاوره تلفنی باران آماده پاسخگویی می باشند.
چه کسانی می توانند در سن مشمولیت از کشور خارج شوند؟
همانطور که می دانید مشمولان نظام وظیفه در صورتی که دارای معافیت تحصیلی باشند می توانند از کشور خارج شوند. مجوز خروج کشور برای مشمولان نظام وظیفه دارای زمان مشخصی است. مشمولان نظام وظیفه در صورت دارا بودن شرایط لازم برای خروج از کشور، می بایست وثیقه مورد نظر را نزد سازمان وظیفه بسپارند تا ضمانتی برای برگشت آنها وجود داشته باشد.
نکته بسیار مهم این است که افرادی که دارای غیبت هستند حق خروج از کشور را ندارند.
چگونه درخواست از خروج از کشور خود را ثبت نماییم؟
اگر دارای معافیت تحصیلی هستید می توانید با مراجعه به سامانه خدمات الکترونیکی نیروی انتظامی نسبت به ثبت درخواست خروج از کشور خود اقدام نمایید. پس از ثبت درخواست خود و مشخص کردن نوع سفر و تاریخ لازم است اشتغال به تحصیل شما از سوی دانشگاه تایید شود. پس از تایید اشتغال به تحصیل نیاز است نسبت به پرداخت وثیقه خروج از کشور خود اقدام نمایید. پس از پرداخت وثیقه، مجوز خروج از کشور برای شما مشمولان صادر می گردد.
وثیقه جهت خروج از کشور چقدر است؟
افرادی که دارای معافیت از خدمت سربازی و یا کارت پایان خدمت سربازی هستند برای خروج از کشور نیازی به مجوز از سوی سازمان نظام وظیفه ندارند. اما کسانی که دارای معافیت موقت یا معافیت تحصیلی هستند برای خروج از کشور لازم است از سازمان نظام وظیفه عمومی مجوز خروج از کشور را دریافت کنند. برای دریافت مجوز خروج از کشور برای مشمولان نیز سپردن مبلغ نقدی یا ضامنت نامه بانکی به عنوان وثیقه الزامی می باشد. میزان مبلغ وثیقه با توجه به نوع سفر از 30 میلیون ریال تا 200 میلیون ریال متفاوت می باشد.
در صورتی که فرد مشمول در زمان تعیین شده به کشور بازنگردد و ورود خود را ثبت نکند، این وثیقه از سوی دولت ضبط می گردد
مقدار وثیقه برای خروج از کشور با توجه به نوع سفر
- وثیقه خروج از کشور برای افرادی که برای ادامه تحصیلی به خارج از کشور سفر خواهند کرد 200 میلیون ریال وجه نقد می باشد.
- وثیقه خروج از کشور برای افرادی که قصد سفر سیاحتی داشته باشند 150 میلیون وجه نقد است.
- وثیقه خروج از کشور برای کسانی که به منظور زیارت به عراق یا عربستان سفر می کنند 30 میلیون ریال وجه نقد می باشد.
- حج تمتع یا عمره و همچنی عتبات عالیات نیز اگر با هماهنگی ستاد عمره دانشجویی و دانش آموزی باشد از طرف همین ستاد نیز ضمانت خواهد شد.
- فرزندان مامورین ثابت دولتی در خارج از کشور از سوی وزارت امور خارجه ضمانت می شوند و نیازی به سپردن وثیقه نخواهند داشت. برای اطلاعات بیشتر خروج از کشور فرزندان کارکنان دولت را بخوانید.
- در صورتی که دانشجویانی که در دانشگاه های داخلی مشغول به تحصیل می باشند، به منظور استفاده از فرصت مطالعاتی، ارائه مقاله و سفر های دیگر علمی بخواهند از کشور خارج شوند تنها مبلغ 5 میلیون تومان را به عنوان وثیقه یا ضمانت بانکی ارائه می دهند.
- اگر مشمولان برای ادامه تحصیل یدر مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر قصد خروج از کشور را داشته باشند مبلغ وثیقه ای که می بایست پرداخت نمایند 15 میلیون می باشد.
- خروج در سایر موارد نیز با پرداخت 15 میلیون تومان وجه نقد یا ضمانت نامه بانکی انجام خواهد شد.
مبلغ وثیقه برای نخبگانی که می خواهند از کشور خارج شوند چقدر است؟
خبر خوش برای نخبگان این است که با معرفی بنیاد نخبگان نیروهای مسلح، این افراد نیازی به دادن وثیقه یا ضمانت بانکی ندارند. نخبگان می توانند با تعهد کتبی اقوام درجه یک از کشور خارج شوند.
نحوه پس گرفتن وثیقه خروج از کشور پس از بازگشت
شما مشمولان عزیز باید بدانید پس از ورود به کشور باید در مدت محدودی ورودتان را ثبت نمایید. بدین منظور لازم است به پلیس + 10 مراجعه کرده و مدارک خود را ارائه کنید.
محدیدوت های سازمان نظام وظیفه
گاهی مشمولان فکر می کنند همین که به کشور در موعد مقرر بازگشته اند کافیست. سازمان نظام وظیفه الزام داشته است که کلیه مشمولان پس از بازگشت باید ورود خود را به اطلاع سازمان برسانند. در صورت عدم معرفی به موقع یا عدم بازگشت به کشور در موعد مقرر برای شما محدودبت هایی در نظر گرفته می شود.
این محدودیت ها شامل ظبط وثیقه خروج از کشور به نفع دولت و عدم صدور مجوز خروج از کشور به مدت 6 ماه الی یک سال می باشد. حتی در برخی از موارد ممکن است به مراجع قضایی ارجاع داده شوید.
سوالات متداول مشمولان (دانشجویان، دانش آموزان و …) برای خارج شدن از کشور
1) سن من کمتر از 18 سال است. برای خارج شدن از کشور نیاز به وثیقه دارم؟
- افراد زیر 18 سال برای خروج از کشور شما نیاز به اخذ مجوز نظام وظیفه ندارند و وثیقه نیز نیاز نیست.
2) آیا برای مشمولینی که دارای معافیت تحصیلی هستند محدودیتی برای ورد به کشور وجود دارد؟
- بر اساس قوانین سازمان نظام وظیفه دانش آموزان و دانش جویانی که در خارج از کشور هستند، هر چند باری که بخواهند می توانند به کشور بیایند.
3) من در خارج از کشور تحصیل می کنم و تصمیم گرفتم ترک تحصیل کنم، چه زمانی باید خودم را به سازمان نظام وظیفه معرفی کنم؟
- شما حداکثر تا یک سال پس از تاریخ فراغت از تحصیل فرصت دارید تا خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی کنید.
4) آیا سازمان نظام وظیفه محدودتی برای صدور مجوز خروج از کشور در نظر گرفته است؟
- خوشبختانه این سازمان برای صدور مجوز خروج، هیچ محدودیتی در نظر نگرفته است.
5) پس از اخذ مدرک دیپلم، برای ادامه تحصیل در خارج از کشور نیاز به تهیه وثیقه دارم؟
- بر اسا ماده 35 قانون، کسانی که دارای مدرک دیپلم هستند، حداکثر به مدت یک سال پس از فراغت از تحصیل، اگر در یکی از دانشگاه ها و موسساتی که مورد تایید وزارت علوم و یا بهداشت است، پذیرش گیرند می توانند از گواهی اشتغال به تحصیل بهره مند شوند. البته به شرطی که غیبت غیر موجه سربازی نداشته باشند. اگر دیپلم را بعد از سن 18 سالگی بگیرید باید وثیقه تهیه کنید. اگر قبل از سن مشمولیت دیپلم را گرفته باشید، تا زمان مشمول شدن می توانید بدون تهیه وثیقه از کشور خارج شوید.
با سلام-بنده امسال دیپلمم رو گرفتم ومعافیت تحصیلی دارم.برای ثبت نام در سایتی به گذرنامه احتیاج دارم و قصد خروج از کشور ندارم.اگر وثیقه زیارتی بذارم بعد از دریافت گذرنامه میتونم وثیقه ای که گذاشتم رو پس بگیرم؟
سلام
بله بعد از گرفتن گذرنامه تا قبل از اتمام مهلت خروج از کشور کنسلی سفر رو اطلاع بدید
سلام من از سفرم برگشتم و برای گرفتن مبلغ وثیقم به پلیس +۱۰ رفتم و اونا گفتن باید برم همون کافی نتی که پرداخت کردم وثیقه رو من هم رفتم و به متصدی کافی نت که وثیقه رو برام گذاشته بود گفتم درخواست پس گرفتن وثیقه رو برام بزنه و ایشون هم گفتن انجام دادن حالا بعد از چه مدتی پولم بهم برمیگرده؟
سلام. زمان دقیقی نداره ولی بعد از ثبت درخواست نهایتا تا یکماه زمان میبره تا پول به حسابتون برگرده
باسلام بعداز واردشدن به ایران پیامک اومد که بازگشت در سازمان وظیفه عمومی ثبت شد بزودی مبلغ وثیقه ب حساب شما باز میگردد
آیا همین کفایته یا باید کاری دیگه ای کنم برم جایی حضوری
سلام شما با در دست داشتن مدارک شناسایی و ویزاتون به یکی از دفاتر پلیس+10 مراجعه بفرمایید و اعلام حضور کنید
سلام
آیا این درسته اگر در نظام وظیفه سفر زیارتی انتخاب کنی با وثیقه ۵ تومن و پاسپورت بگیری ولی نری به هر دلیلی وثیقه بهت بازگردانده نمیشه ؟ یعنی حتما باید میرفتی.
سلام
نه
اگه کنسلی رو خبر بدی پس میدن و گرنه ضبط میشه
سلام اگر در سفر مشکل موجهی برای من پیش بیاد (مثلا بیماری کرونا) و نتونم در موعد مقرر برگردم ودیر بشه چی میشه؟
سلام
موجه بودن رو خود سازمان تشخیص میده نه شما. اگه موجه باشه مشکلی بوجود نمیاد وگرنه اضافه میخوری
سلام ببخشید ،من از مهلت اطلاع از کنسلی سفر به نظام وظیفه اطلاع ندادم، معافم هستم ،الان وثیقه اگر ضبط شده باشد، احتمال گرفتنش نیست؟
سلام
بستگی داره جقدر زمان ازش گذشته باشه. باید بری نظام وظیفه درخواست بدی و کارشناس اونجا تصمیم بگیره.
سلام
آیا میشه بعد از گذاشتن وثیقه و دریافت پاسپورت، بدون خروج از کشور وثیقه را پس گرفت؟ یعنی برای پس گرفتن وثیقه الزام به خروج از کشور هست؟
سلام
مشکلی نداره. کنسلی سفر رو قبل از اتمام مهلت اطلاع بدی می تونی وثیقه رو بگیری.
سلام به صورت انلاین میشه اطلاع بدیم یا باید بریم پلیس +10 ؟
با توجه به سوالاتتون بهتره با دفتر تماس بگیرید
سلام
من درخواست خروج از کشور برای سفر زیارتی داده بودم و وثیقه هم واریز کرده بودم اما الان از زمان اتمام درخواست ۱۵ روز گذشته و کنسل شدن سفر هم به نظام وظیفه گزارش ندادم حتی پاسپورت هم تا امروز ارسال نشده برای من الان بدون پاسپورت میتونم کنسل کنم و آیا وثیقه ظبط میشه ؟ و باید به کجا برای پیگیری مراجعه کنم
ممنون از راهنمایی
سلام
باید قبل از اتمام مهلت خروجت کنسلی رو اعلام کنی و گرنه ممکنه حتی وثیقت ضبط بشه. برای پیگیری گذرنامه برو اداره گذرنامه و برای پس گرفتن وثیقه برو نظام وظیفه.
من یه مجوز 10 روزه برای سفر تفریحی گرفتم و سفر رو رفتم و اومدم و امروز موعد 10 روز تموم میشه چه جوری باید وثیقه رو پس بگیرم؟
سلام
با گذرنامه به سازمان مراجعه کن
سلام داداش
آقا من وثیقه گذاشتم اما از کشور خارج نشدم امروزکه جمعه هست مهلتش تموم میشه
فردا برم نظام وظیفه بهم پس میدن؟
سلام
بله حتما در اولین تایم اداری مراجعه کن و کنسلی رو اعلام کن
من فقط برای تمدید گذرنامه درخواست ثبت کردم ، کِی باید کنسل کنم؟ بعد از دریافت گذرنامه؟ و برای کنسلی باید چکار کنم؟ به کجا مراجعه کنم؟
تا قبل از اتمام مهلت برگشتت باید کنسلی رو به سازمان خبر بدی
ببخشید چجوری میتونم کنسلی رو ب اطلاع نظام وظیفه برسونم؟
سلام
قبل از اتمام مهلت خروج با گذرنامت برو نظام وظیفه
با سلام خدمت شما ، اگر بعد از طی مراحل لازم و گرفتن پاسپورت و واریز وثیقه ، سفر من به هر دلیلی لغو شود و دیگر قصد خروج از کشور را نداشته باشم چگونه باید برای پس گرفتن وثیقه اقدام کنم؟
سلام
تا قبل از اتمام مهلت بازگشتت برو نظام وظیفه و گذرنامت رو هم ببر
سلام . من برای ثبتنام لاتاری نیاز ب پاسپورت دارم . برای همین نوع سفر رو زیارتی زدم و وثیقه رو پرداخت کردم.چچوری میتونم حالا وثیقه رو پس بگیرم؟ ممنون
کنسلی سفر رو اطلاع بده. اگه تا یک ماه واریز نشد برات با گذرنامه برو نظام وظیفه
چطور و چه وقت کنسلی سفر رو اطلاع بدیم؟
باید قبل از تاریخ خروج کنسلی سفر رو اطلاع داد؟
سلام
قبل از اتمام مهلت خروج با گذرنامت برو نظام وظیفه
کنسلی رو باید به کجا اطلاع بدیم؟
سلام
تا قبل ازاتمام مهلت برگشتت با گذرنامت برو نظام وظیفه
سلام و خسته نباشید
میخواستم بدونم بعد از سفر و پس گرفتن وثیقه آیا باید پاسپورت رو هم تحویل داد؟یا پاسپورت دست خودم میمونه؟
سلام
نه دست خودتون می مونه.
من وثیقه را واریز کردم و طی زمان مقرر سفر را رفتم و برگشتم، اما بعد از گذشتن یکماه هموز وثیقه به حسابم برنگشته.
چه کار کنم؟
سلام
نهایتا تا دو هفته دیگه صبر کن اگه نیومد با اصل گذرنامه برو نظام وظیفه.
من امین ۲۰ سالمه و دانشجو هستم برای گرفتن پاسپورت ۳۰ تومان وثیقه گذاشتم ولی خارج نشدم الان به چه صورتی میتونم وثیقه رو پس بگیرم؟ ممنون
سلام
حتما باید قبل از تمام شدم مهلتت کنسلی سفر رو اطلاع بدی تا بتونی وثیقه رو بگیری
راهی هست که نریم نظام وظیفه برای لغو شدن سفر؟
سلام. خیر شما برای برگشت وثیقتون باید کنسلی سفرتون رو اعلام کنید درغیر اینصورت وثیقتون به حساب دارایی دولت ضبط خواهد شد.