برای دانش آموزان همچنان جای پرسش است که امتحانات پایانی آن ها به چه نحوی برگزار می شود و نمراتشان چگونه محاسبه می شود. آموزش ها و نحوه امتحان در بسیاری از موارد به معلمان سپرده شده است و قاعده کلی خصوصا برای پایه هایی که امتحاناتشان نهایی نیست، در نظر گرفته نشده است. در ادامه مطالبی برای رفع بعضی از ابهامات ذکر می کنیم.
دانش آموزان در صورت مشکل با نمره امتحان به کجا مراجعه کنند
به گزارش باران مشاوره و به نقل از ایلنا، از آن جا که شورای مدرسه مرجع رسیدگی به شکایات دانش آموزان در ارتباط با نمره است، در صورتی که دانش آموزان به نمره خود اعتراض داشته باشند می توانند از طریق شورای مدرسه درخواست خود را پیگیری کنند.
شیوه تعیین سوالات امتحانی برای معلمان 99
مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش گفت: با توجه به این که قرار است 80 درصد از سؤالات امتحانی از مباحث آموخته شده در کلاس های حضوری قبل از بحران کرونا باشد، تصمیم گیری در این مورد در پایه های هفتم، هشتم، دهم و یازدهم به عهده معلم است.
برای پایه دوازدهم به صورت سراسری اعلام کردیم دانش آموزان 80 درصد سؤالات را اجباری و 20 درصد آن را اختیاری پاسخ دهند. از آن جا که میزان تدریس در پایه های دیگر در اختیار معلم بوده است، این موضوع را برای پایه های دیگر ابلاغ نکردیم.
همچنین بخوانید: کدام سهیمه ها از کنکور 99 حذف می شوند؟
آیا معلمان نحوه امتحان را تعیین می کنند؟
عباس سلطانیان به شرایط ایجاد شده امسال اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایط نمی توانیم 80 درصد سؤالات را بر مبنای محتوای تدریس شده در پایه های غیر دوازدهم قرار دهیم و پاسخ دهی به آن ها را اجباری کنیم، پس تعیین آن را به عهده معلم گذاشتیم. ممکن است معلمی 90 درصد از کتاب و معلم دیگر 70 درصد آن را را تدریس کرده باشند و طی ابلاغ به شورای مدرسه هر کدام بخواهد از قسمت تدریس شده امتحان بگیرند و شورا نیز آن را تایید کند.
با توجه با این که برخی دانش آموزان به مطرح شدن سوالات خارج از محتوای درسی در امتحانات آنلاین گلایه داشتند، سلطانیان گفت: معلم باید دقت داشته باشد که وقتی مطلبی را تدریس نکرده و آموزش لازم نداده است، از آن بخش طرح سؤال نداشته باشد.
همه چیز در اختیار شورای مدرسه است
همان طور که در بخشنامه بازگشایی مدارس اعلام کردیم، در صورتی که دانش آموز یا خانواده ای نسبت به نمره ارائه شده اعتراضی داشته باشد، می تواند شکایت خود را از طریق شورای مدرسه پیگیری کند. به عبارت دیگر شورای مدرسه مرجع اعتراضات دانش آموزان به نمره است و دانش آموزان می توانند از طریق شورای مدرسه پیگیری لازم را در این خصوص انجام دهند.
ایشان در ادامه گفت: بسیاری از معلمان در آموزش جلوتر از بسیاری از ادارات و وزارتخانه ها عمل کرده اند و نمونه هایی از این موارد در رسانه ها نشر داده شد.
حتما بخوانید: پروتکل بهداشتی برای شرکت در امتحانات مدرسه
الزام حضور معلمان در مدارس برای رفع اشکال دانش آموزان
وی تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه ای معلمان را موظف کرده بودیم در مدرسه حضور داشته باشند. طبق گزارش های دریافتی از مدیران در سطح مناطق، همکاران ما با علاقه سر کارشان حضور دارند تا اگر دانش آموزی نیاز به رفع اشکال داشت، معلمان پاسخگوی او باشند.
اظهارات پایانی مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش حاکی از آن است که در صورت عدم رسیدگی معلمان به اشکالات دانش آموزان بی شک با آنها برخورد می شود.
اگر تعدادی از معلمان برای رفع اشکال دانش آموزان در مدرسه حاضر نمی شوند، نمی توان آن را به همه آموزش و پرورش تعمیم داد چرا که ما یک میلیون پرسنل در آموزش و پرورش داریم. باید کار همکاران متخلف بررسی و طبق قوانین و ضوابط با آن ها برخورد لازم انجام شود.
5 دلیل مهم بودن مشاوره تلفنی برای دانش آموزان و دانش جویان
- با توجه به تعداد زیاد موارد معافیت در قانون از جمله کفالت، پزشکی، موارد خاص و ...، ممکن است شما دارای شرایط یکی از معافیت ها باشید اما با ناآگاهی، معافیت خود را از دست بدهید.
- امکان مشاوره از هر نقطه و بدون نیاز به مراجعه حضوری از (به جز تعطیلات رسمی) توسط مشاورین مجرب مرکز باران (با بیش از 3 سال سابقه) دیگر مزیت مشاوره تلفنی است.
- با توجه به اینکه ضوابط و آیین نامه ها مدام در حال تغییر است، شما را از اخرین قوانین و تبصره های معافیت نظام وظیفه سربازی آگاه می کنیم. با آگاهی از قوانین ممکن است بتوانید از امتیازات امریه، پروژه کسری خدمت و .... بهرمند شوید.
- از همه مهمتر بی اطلاعی از قوانین و مهلت های قانونی پر کردن دفترچه، یا عمل کردن به توصیه های افراد نا آگاه می تواند منجر به از دست رفتن امتیازات و حتی جریمه شدن شما گردد.
- جهت کسب اطلاع از خرید خدمت سربازی مطابق با آخرین آیین نامه ها (سال98)، انواع معافیت ها و کسری ها برای خانواده معظم شهدا، ایثارگران، جانبازان، رزمندگان و آزادگان، معافیت کفالت، شرایط اخذ معافیت های پزشکی و نحوه گرفتن امریه از ارگان های دولتی و انواع کسری خدمت سربازی و هرگونه سوال تخصصی پیرامون معافیت نظام وظیفه سربازی می توانید همه روزه (به جز تعطیلات رسمی) با ما تماس بگیرید.