بسیاری از افرادی که به خدمت سربازی اعزام می شوند در حین خدمت متوجه می شوند که می توانستند از معافیت کفالت استفاده کنند. اما یک اشتباه برابر با رفتن به خدمت دو ساله سربازی شده است. معافیت کفالت انواع مختلفی دارد. بعضی از این معافیت ها موقتی بوده و برخی دائمی هستند. اکثر آقایان مشمول به خدمت سربازی تمایل دارند که معافیت کفالت بگیرند، ولی چگونه؟ شرایط و مراحل انواع معافیت کفالت در ادامه برای شما ذکر شده است.
چند نوع معافیت کفالت سربازی داریم؟
معافیت کفالت خدمت نظام وظیفه سربازی به یازده بخش تقسیم می شود. مشمولانی که شرایط استفاده از هر یک از این نوع معافیت ها را داشته باشند با اقدام به موقع و ارسال مدارک لازم و شرکت در کمیسیونهای سازمان وظیفه عمومی می توانند از یکی از انواع معافیت کفالت استفاده کنند. برای دریافت اطلاعات کامل از شرایط معافیت کفالت می توانید از لیست زیر استفاده کنید.
- کفالت پدر شامل (کفالت پدر بالای ۷۰ سال، کفالت پدر بیمار نیازمند مراقبت)
- کفالت مادر شامل (کفالت مادر فاقد شوهر یا مطلقه یا …)
- کفالت پدر بزرگ (پدری یا مادری) یا کفالت مادر بزرگ (پدری یا مادری)
- کفالت برادر بیمار
- کفالت خواهر
- کفالت خواهر یا برادر صغیر زیر ۱۸ سال
- معافیت کفالت سه خواهری
- کفالت خواهر یا برادر معلول
- کفالت والدین معلول
- کفالت فرزند
- کفالت اعضای نیازمند مراقبت خانواده (معافیت ماده ۶ بهزیستی)
- معافیت کفالت کمیته امداد
در ادامه شرایط استفاده از تک تک معافیت ها را شرح داده ایم
شرایط عمومی و اختصاصی معافیت کفالت پدر چیست؟
برای گرفتن معافیت کفالت پدر، پدر شما باید بالای ۷۰ سال باشد وشما نیز برادر بالای ۱۸ سال نداشته باشید. در صورتی که پدرتان زیر ۷۰ سال سن داشته باشد باز هم تحت شرایطی می توانید معافیت بگیرید. اگر شورای پزشکی تشخیص دهد که پدرتان قادر به اداره کارهای خود نیست و به مراقبت نیاز دارد می توانید برای معافیت کفالت اقدام کنید. همچنین شما نیز باید تنها فرزند پسر بالای ۱۸ سال خانواده باشید.
جالب است بدانید که حتی اگر شما دارای برادر بالای ۱۸ سال باشید باز هم تحت شرایط خاصی می توانید از معافیت کفالت پدر استفاده کنید. چنانچه سوالی در مورد چگونگی شرکت در کمیسیون پزشکی و بیماری های مورد تایید این کمیسیون برای اخذ کفالت دارید می توانید از مرکز مشاوره باران کمک بگیرید. لینک زیر حاوی اطلاعات تکمیلی درباره شرایط اختصاصی معافیت کفالت پدر، مراحل و مدارک مورد نیاز اخذ کفالت پدر و … است.
شرایط عمومی و اختصاصی معافیت کفالت مادر چیست؟
اگر مادرتان فاقد همسر باشد (شوهر او فوت کرده یا مطلقه باشد) تحت شرایطی می توانید از معافیت کفالت مادر برخوردار شوید. اگر مادر شما مجددا ازدواج کرده است ممکن است شانس اخذ معافیت را داشته باشید. در صورتی که سن همسر مادر (ناپدری) بالای ۷۰ سال باشد یا اگر ناپدری به تشخیص شورای پزشکی وظیفه عمومی، بیمار و محتاج مراقبت باشد شما می توانید از معافیت کفالت مادر استفاده نمایید. برای آگاهی از مدارک، مراحل و جزئیات معافیت کفالت مادر مقاله مربوط به چگونگی اخذ معافیت کفالت مادر را مطالعه نمایید.
- برای اطلاع بیشتر و دریافت اطلاعات تکمیلی در مورد مراحل اخذ معافیت کفالت با مرکز مشاوره تلفنی باران تماس بگیرید.
بررسی شرایط اخذ معافیت کفالت پدر بزرگ و معافیت کفالت مادر بزرگ
اخذ معافیت جد یا جده آنچنان که فکر می کنید پیچیده نیست. اگر پدر بزرگ یا مادر بزرگ شما فرزند نداشته باشد (یعنی همه فرزندانش فوت کرده باشند) امکان معافیت کفالت برای شما وجود دارد. برای اخذ کفالت پدربزرگ، شورای پزشکی نظام وظیفه عمومی باید تشخیص دهد که پدربزرگ شما نیازمند مراقبت است. در این شرایط می توانید از معافیت کفالت پدر بزرگ استفاده کنید.
برای اخذ معافیت کفالت مادر بزرگ نیازی به تایید شورای پزشکی نظام وظیفه نیست. همین که مادر بزرگ شما فاقد فرزند و همسر هم باشد برای اخذ کفالت کافی است. مرکز مشاوره تلفنی باران می تواند اطلاعات تکمیلی در ارتباط بیماری های مورد قبول شورای پزشکی برای کفالت پدربزرگ و همچنین شرایط و تبصره های معافیت کفالت پدربزرگ را در اختیار شما قرار دهد. هم چنین لینک زیر شامل اطلاعات اختصاصی درباره معافیت کفالت جد است.
- با یک تماس از ساده ترین روش های اخذ معافیت مطلع شوید.
معافیت کفالت برادر بیمار چگونه است؟
یکی دیگر از راه های اخذ معافیت، گرفتن کفالت برادر بیمار است. این معافیت فقط مخصوص کسانی است که دارای برادر بیمار هستند و می خواهند کفالت برادرشان را دریافت کنند. بدیهی است که بیماری برادر باید مورد تایید شورای پزشکی نظام وظیفه باشد و از نظر این شورا برادر شما نیازمند مراقبت باشد. اما این معافیت شروط دیگری نیز دارد.
- شما باید تنها برادر بالای ۱۸ سال او باشید.
- پدر و مادر شما در قید حیات نباشند.
- برادر بیمار شما مجرد باشد.
آیا می توان معافیت کفالت خواهر مجرد بالای ۱۸ سال را گرفت؟
جالب است بدانید که می توانید معافیت کفالت خواهر مجرد بالای ۱۸ سال خود را نیز بگیرید. این معافیت شامل افرادی می شود که پدرشان در قید حیات نبوده و دارای خواهر مجرد هستند. در این صورت تحت شرایط خاصی می توانید با مراجعه پلیس + ۱۰ مراحل اداری لازم برای گرفتن کفالت خواهر را طی کنید.
باید این نکته را در نظر بگیرید که همیشه معافیت دائم به شما تعلق نمی گیرد. ممکن است معافیت کفالت خواهر مجرد از نوع معافیت موقت باشد. چنانچه در ارتباط با نحوه اخذ معافیت کفالت خواهر، مدت زمان استفاده از این معافیت، مراحل و شرایط اخذ معافیت کفالت خواهر در سال ۹۸ سوالی دارید می توانید از مشاورین مرکز مشاوره باران سوالات خود را بپرسید.
- همین حالا برای اخد معافیت کفالت اقدام کنید.
معافیت کفالت برادر صغیر زیر ۱۸ سال و معافیت کفالت خواهر زیر ۱۸ سال چگونه است؟
معافیت کفالت خواهر یا برادر صغیر یکی دیگر از انواع معافیت کفالت است. در آیین نامه سازمان نظام وظیفه چنین معافیتی در نظر گرفته شده است. اگر شما فاقد پدر و مادر هستید و برادر یا خواهر شما کمتر از ۱۸ سال سن دارند می توانید تحت شرایطی کفالت آن ها را بر عهده بگیرید. این معافیت ممکن است از نوع دائم یا موقت باشد.
با توجه به اینکه معافیت کفالت خواهر یا برادر زیر ۱۸ سال عملا به خاطر صغر سن آنها در نظر گرفته شده است، امکان دارد پس از اینکه خواهر یا برادر شما به سن ۱۸ سالگی رسید، معافیت شما به اتمام برسد. با توجه به تبصره هایی که سازمان اعلام کرده است ممکن است شرایط تبدیل این معافیت به معافیت دائم برای شما وجود داشته باشد.
برای اخذ معافیت کفالت خواهر یا معافیت کفالت برادر صغیر لازم است از آخرین قوانین و تبصره های معافیت کفالت اطلاع داشته باشید. مرکز مشاوره تلفنی باران با بیش از سه سال تجربه در حوزه مشاوره آماده است تا پاسخگوی سوالات متداول و تخصصی شما عزیزان در مورد انواع معافیت کفالت از جمله معافیت کفالت خواهر یا برادر باشد.
معافیت کفالت سه خواهری
یکی از متداول ترین سوالات متقاضییان اخذ معافیت کفالت این است آیا می توان با داشتن سه خواهر تز خدمت سربازی معاف شد؟
شاید تصور کنید که معافیت سه خواهری وجود ندارد. خبر خوب برای مشولانی که دارای سه خواهر هستند این است که در آیین نامه سازمان نظام وظیفه، معافیت ۳ خواهری در نظر گرفته شده است. جالب است بدانید در صورتی که خواهران شما ازدواج کرده باشند، باز هم می توانید از این معافیت استفاده کنید.
پنج نکته مهم برای معافیت سربازی سه خواهری
- وجود برادران مفقودالاثر یا در حبس مانع بهره مندی مشمول از معافیت ۳ خواهری است.
- با توجه به قانون اگر خواهر فرد مشمول متاهل هم باشد باز مانعی برای اخذ معافیت سربازی سه خواهری نیست.
- زمانی که فرد مشمول درخواست رسیدگی به این معافیت را می دهد باید هر سه خواهر در قید حیات باشند.
- با توجه به قانون مشمولانی که پدر و مادرشان در قید حیات هستند و دارای سه خواهر می باشند هم می توانند از معافیت سربازی ۳ خواهری بهره مند شوند. فقط به شرطی که تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی باشند.
- اگر فرد مشمول برادر ناتنی است باید خواهران او از طریق پدر یا مادر با مشمول دارای رابطه نسبی باشند تا مشمول بتواند از معافیت کفالت سه خواهری استفاده کند.
معافیت کفالت خواهر معلول یا برادر معلول چگونه است؟
معافیت کفالت برادر یا خواهر معلول است به نوعی جز معافیت های بهزیستی است و گاها به آن معافیت دو فرزند معلول نیز می گویند. زیرا این معافیت فقط به کسانی تعلق می گیرد که پدر و مادرشان حداقل دو فرزند معلول داشته باشند. با این شرایط یکی از فرزندان سالم آنها می تواند از خدمت نظام وظیفه سربازی معاف دایم شود. برای اخذ معافیت دو فرزند معلول لازم نیست حتما تک پسر خانواده باشید.
دو شرط بسیار مهم برای اخذ معافیت کفالت خواهر یا برادرمعلول
- افراد معلول خانواده (خواهران یا برادران) تحت پوشش بهزیستی باشند
- متقاضی دارای غیبت غیر موجه نباشد
چنانچه از خدمت سربازی غیبت کرده اید و اکنون به دنبال معافیت سربازی هستید نحوه توجیه غیبت سربازی را خوانده و یا با ما تماس بگیرید.
معافیت کفالت والدین معلول دارای چه شرایطی است؟
اگر پدر یا مادر دارای معلولیت باشند آیا می توان از معافیت کفالت بهره مند شد؟ خوشبختانه در تبصره های مربوط به معافیت کفالت، بحث معافیت از طریق والدین معلول در نظر گرفته شده است. کلیه کسانی که پدر یا مادر یا هر دو والدینشان معلول باشند، می توانند از خدمت نظام وظیفه سربازی معاف شوند. اما شرایط اخذ معافیت پدر معلول با شرایط اخذ معافیت کفالت مادر معلول متفاوت است.
برای اخذ معافیت کفالت پدر معلول باید حتما تنها پسر بالای ۱۸ سال خانواده باشید در غیر این صورت معافیت گرفتن شما اندکی سخت تر می شود و تحت داشتن شرایط خاصی از خدمت معاف می شوید.
برای اخذ معافیت کفالت مادر معلول تنها لازم است که مادر تحت پوشش بهریستی باشد. مرکز مشاوره باران آماده است در خصوص نوع و میزان معلولیت والدین معلول پاسخ گوی سوالات شما مشمولان گرامی باشد.
شرایط و مراحل اخذ معافیت کفالت فرزند
معافیت کفالت فرزند مخصوص آن دسته از مشمولانی است که ازدواج کرده و همسرشان در قید حیات نباشد. این افراد به شرطی که فرزند داشته و ازدواج مجدد نکرده باشند، می توانند از معافیت کفالت فرزند استفاده کنند. این نوع معافیت، یکی از انواع معافیت کفالت است که در دسته معافیت های موقت قرار می گیرد. جالب است بدانید طی شرایطی ممکن است معافیت کفالت فرزند به معافیت دائمی تبدیل شود.
جنسیت فرزند برای اخذ معافیت کفالت فرزند مهم نیست. برای اطلاع از شرایط معافیت دائمی کفالت فرزند، شرایط و ضوابط آن در سال ۹۸ می توانید از مشاوره تلفنی مرکز باران بهره مند شوید تا بدون اتلاف وقت و در سریع ترین زمان ممکن مراحل اداری را انجام دهید.
کفالت اعضای نیازمند مراقبت خانواده (معافیت ماده ۶ بهزیستی)
معافیت ماده شش بهزیستی مختص مشمولانی است که اعضای خانواده شان تحت پوشش بهزیستی باشند. پس اگر هیچ یک از اعضای خانواده شما تحت پوشش بهزیستی نباشد نمی توانید از این معافیت استفاده کنید. شرایط معافیت برای پدر و مادر تحت پوشش بهزیستی با شرایط معافیت خواهر یابرادر تحت پویشش بهزیستی تفاوت دارد. در معافیت بهزیستی لازم نیست حتما تک فرزند پسر بالای ۱۸ سال خانواده باشید.
برای آگاهی از جزئیات بیشتر این معافیت همین حالا با باران مشاوره تماس گرفته یا جزئیات کامل معافیت ماده ۶ بهزیستی را بخوانید.
معافیت کفالت کمیته امداد
کسانی که تحت پوشش کمیته امداد هستند می توانند از معافیت سه خواهری یا معافیت کفالت مادر استفاده کنند. تفاوت معافیت کفالت عادی یا معافت کفالت مادر تحت پوشش کمیته امداد در عدم وجود شرط تک پسری است. یعنی اگر مادر شما تحت پوشش کمیته امداد باشد و شما دارای چندین برادر بالای ۱۸ باشید، باز هم یکی از پسرهای خانواده می تواند معاف شود.
علاوه بر معافیت، سازمان نظام وظیفه و کمیته امداد بر اساس تفاهم نامه ای که منعقد کرده اند تسهیلاتی نظیر حقوق سربازی بیشتر، محل خدمت و … را به سربازان تحت پوشش این نهاد می دهند. برای جزئیات بیشتر لینک زیر را بخوانید.
سه شرط اصلی و کلی برای انواع معافیت کفالت
این سه شرط برای اکثر معافیت های کفالت صادق است.
- متقاضی باید به سن مشمولیت رسیده باشد.
- مشمول نباید غیبت غیر موجه داشته باشد و اگر غیبت دارد آنرا موجه کرده باشد.
- مشمول باید یگانه و تنها مراقب و نگهدارنده باشد.
کمیسیون معافیت کفالت چه نقشی در روند معافیت دارد؟
معمولا مشمولانی که درخواست معافیت های کفالت را دارند سوالات زیادی در خصوص کمیسیون معافیت کفالت دارند. این کمیسیون مرجعیست که رای نهایی وضعیت نظام وظیفه را صادر می کند. بر اساس ماده (۲۴) قانون خدمت وظیفه عمومی، کمیسیون یا شورای معافیت کفالت به وضع کسانی که می خواهند معافیت کفالت بگیرند در مراکز شهرستان ها و بخش ها رسیدگی می کند. اشخاص زیر اعضای این کمیسیون را تشکیل می دهند. مدارک و مستندات شما در نهایت باید در جلسه این کمیسیون بررسی شود.
- بخشدار محل یا نماینده او.
- رییس سازمان وظیفه عمومی محل یا نماینده او.
- نماینده دادستان شهرستان و در صورت نبودن دادسرا و وجود دادگاه صلح نماینده دادگاه.
- یک نفر از نمایندگان شورای اسلامی شهرستان یا شورای اسلامی بخش یا شهر به معرفی شورای مربوطه.
کفیل کیست و چند نوع کفیل داریم؟
برای استفاده از معافیت کفالت باید بدانیم کفیل هستیم یا خیر. منظور از کفیل (یگانه سرپرست) تنها مراقب و نگه دارنده یا سرپرست می باشد. کفیل به سه دسته تقسیم می شود:
- تنها فرزند پسر بیش از ۱۸ سال هر پدر یا مادر.
- تنها نوه پسر بیش از ۱۸ سال هر پدر بزرگ یا مادر بزرگ.
- تنها برادر بیش از۱۸ سال خواهر یا برادر خود.
به چه کسی مکفول می گویند؟
مکفول همان کسی است که توان نگهداری از خود را ندارد و نیازمند به مراقبت است. در واقع مشمولی که از معافیت کفالت استفاده می کند از مکفول نگهداری می کند.
چه مدارکی برای تشخیص یگانه سرپرست مشمول مورد نیاز است؟
- فتوکپی شناسنامه افراد ذینفع که مأمور مربوطه با اصل سند شناسایی تطبیق داده و زیر آن نام و نشان خود را با ذکر تاریخ تایید و امضاء می نماید.
- استشهاد (گواهی) امضاء شده توسط سه نفر از بستگان مشمول که به تایید مراجع انتظامی محل برسد.
- انجام تحقیقات در مورد درستی ادعای مشمول و استشهاد (گواهی) بستگان توسط مأموران حوزه یا پاسگاه انتظامی یا کلانتری مربوط و تایید هویت بستگان.
مراحل اخذ انواع معافیت کفالت
- تهیه مدارک مورد نیاز و ارسال به سازمان نظام وظیفه
- شرکت در جلسه رسیدگی با در دست داشتن مدارک لازم
اخذ معافیت کفالت حین تحصیل
گاها دانشجویان تصور می کنند برای اخذ معافیت کفالت حتما باید دفترچه سربازی پست کنند و تا اتمام تحصیلشان برای معافیت هیچ اقدامی نمی کنند. اگر غیبت دفترچه ای ندارید و شرایط گرفتن هر یک از معافیت های فوق را دارید حتی می توانید حین تحصیل برای اخذ هر یک از معافیت های کفالت اقدام کنید. برای اخذ معافیت کفالت حین تحصیل باید علاوه بر مدارکی که بالاتر شرح دادیم، مدارک لازم تحصیل تان را نیز ارائه دهید.
همچنین بخوانید: معافیت پزشکی حین تحصیل
اخذ معافیت کفالت حین خدمت
اگر در حال حاضر سرباز هستید و تازه متوجه شده اید که می توانید با استفاده از قانون کفالت معاف شوید هنوز هم فرصت دارید. حتی اگر در حین خدمت به دلیل اتفاقاتی نظیر (فوق پدر، طلاق پدر و مادر یا …) شرایط کفیل شدن را پیدا کرده اید می توانید برای معافیت کفالت اقدام کنید. در قانون وظیفه عمومی معافیت کفالت حین خدمت نیز در نظر گرفته شده است.
سه نکته مهم برای گرفتن انواع معافیت کفالت
- در معافیت کفالت پدر بزرگ یا مادر بزرگ، متقاضی باید تنها نوه پسر بالای ۱۸ سال آنها باشد.
- در معافیت هایی که نداشتن پدر شرط است مثل معافیت کفالت خواهر یا برادر بیمار یا معافیت کفالت خواهر یا برادر صغیر و … معافیت بدین شرط است. اگر پدر با رای قطعی قضایی در زندان باشد و حداقل یکسال یکسال از حبس قطعی او باقی مانده باشد مشمول می تواند تا زمان آزادی پدر از معافیت کفالت استفاده نماید.
- در صورتیکه مشمول یگانه پسر نباشد و پسر بالای ۱۸ سال دیگری هم وجود داشته باشد. اگر آن پسر به تشخیص شورای پزشکی نظام وظیفه عمومی قادر به سرپرستی نباشد مشمول باز هم می تواند از معافیت کفالت استفاده کند.
با سلام .بنده مشمول غایب بودم .شرایط کلی برای معافیت نسبت به مادرم را داشتم .(پدرم فوت کرده است و تک فرزندم)متاسفانه تو ادراه نظام وظیفه به دلیل غیبتم ،اعضا رای مثبت ندادن .هر چند برابر با ماده ۳۰ قانون نظام وظیفه در حین رسیدگی حائز شرایط معافیت کفالت بودم .!حال سوالم اینست .مگر کفالت نسبت به مادر صادر نمی شود ؟و ذینع در این موارد مگر مادر نیست؟.که کمک حال ایشان باشم!چرا شرایط مکفول در نظر گرفته نمی شود ؟مگر شرط معافیت در بیشتر موارد اوضاع نابسامان مکفول نیست؟لطفا راهنمایی کنید ….ایا مکفول (مادرم)می تواند اعتراض کند؟
به خاطر غیبت کفالت شما رو رد کرده اند. جدیدا به غایب کفالت نمی دهند.
سلام من پدرم ۷۰ سال سن داره وتحت پوشش کمیته امداد هست وسه خواهر دارم ازدواج کردن ویک برادر م هم ازدواج کرده من خودم تنها تو خانه هستم واز پدر مادرم مراقبت میکنم میتوانم معاف بشم
شرط این معافیت تک پسری است
با سلام و خسته نباشید
بنده ۲۳ سالمه معافیت تحصیلی دارم تا سال آینده برج ۶(غیبت ندارم)
برادر بزرگتر دارم که معافیت موقت اعصاب و روان داره و در حال حاضر زندانه
پدرم در قید حیات نیست
و مادرم مستمری پدرم رو دریافت میکنه و به تازگی عضد بهزیستی شدن که با توجه به بیماریش که سرطانه شدت معلولیت رو خفیف زدن
و همچنین من و مادرم دونفری باهم زندگی میکنیم
خواستم بدونم معافیت کفالت شامل بنده میشه یا خیر و از کجا باید اقدام کنم؟و اینکه درجه معلولیت مادر هم در این باره مهمه با توجه به در قید حیات نبودن پدر
پیشتر ممنون بابت پاسخ گوییتون
امیر جان پاسخ سوال شما نیازمند بررسی اطلاعات به طور دقیق تر است. از خطوط مشاوره استفاده کنید
من پدرم عمل قلب انجام داده و دکتر گفته باید مراقب آن باشیم و برادر ۱۴ساله دارم آیا می توان معافیت تکفلی بگیرم
محمد جان برای کفالت پدر علائخ بر EF قلب از کار افتاده هم باید باشند
سلام وقت بخیر،
من تا به امروز اصلا از وجود همچین دلایلی برای معافیت خبر نداشتم، من ۲۴ سالمه و از پدربزرگ ۸۷ سالم مراقبت می کنم همینطور از ۲ تا خاله هام و داییم که هر ۳ تا معلول ذهنین و کارت و پرونده بهزیستی دارن خودمم ۲ سال ازدواج کردم و کلا درگیر این مسائلم، اگه میتونم با شرایطی که دارم معافیت بگیرم لطفا راهنماییم کنین، نمیدونم باید از کجا شروع کنم.
عذر میخوام یادم رفت این مورد رو عرض کنم، بنده تک فرزند و تنها نوه هستم
سلام.برای کفالت پدر بزرگ شما باید سه شرط (۱-مشمول فاقد غیبت سربازی۲-مشمول تنها نوه ذکور بالای ۱۸ سال باشد۳-جده فاقد فرزند غیر محجور باشد) رو داشته باشید تا بتونین در کمیسیون کفالت پدربزرگ شرکت کنید.
با سلام من تاریخ اعزامم ۱۴۰۱/۷/۱ هستش و پدرم در تاریخ ۱۴۰۱/۷/۱۱ ۷۵ ساله می شود. آیا راه حلی برای اینکه به خاطر ۱۰ روز باقیمانده به خدمت سربازی نروم هست و آیا می توانم در حین دوره آموزشی برای معافیت کفالت اقدام کنم؟ تک فرزند هستم و غیبت هم ندارم.
سلام.شما در تاریخ مقرر باید اعزام به سربازی شوید تا در حین خدمت شما مراحل مربوط به معافیتتون طی شود.به محض حصول رای نهایی معافیت کفالت پدر توسط کمیسیون نظام وظیفه شما میتونین برای تسویه حساب از یگان خدمتی تون اقدام کنید.
سلام من ۲۴سالمه درحین خدمتم پدرم جانباز۱۵درصد از کارافتاده ی کلی هستش و اینکه دیسک کمر داره و سکته ی قلبی کرده دوبار آنژیو کرده تک پسرم هستم و غیبت هم ندارم آیا معافیت کفالت به من تعلق میگیره؟
اگه غیبت نداری و پدر از کارافتاده و نیازمند مراقبت تشخیص داده بشه معافی
باسلام من درحال خدمت بودم ک فهمیدم میتونم کفالت بگیرم افتادم دنبالش کاراشو انجام دادم از کمیسیون هم جواب مثبت گرفتم ولی متاسفانه دعوا کردم تو پادگان فرار کردم میخواستم بدونم الان میتونم معافیتم رو بگیرم یا نه باید برم پادگان ؟؟؟
سلام
باید بری پادگان
سلام پدر من ۵۰ سال سن دارد و یک خواهر ۱۴ ساله دارم و دیسک کمر آن به بیرون زده وتوانایی کار را ندارد آیامیتوان از کفالت پدر استفاده کرد برای معافیت از سربازی.
سلام. کفالت پدر تنها در صورتی که کمیسیون پزشکی ایشون رو نیازمند مراقبت (برای کارهای شخصی خودش هم نیازمند به یک نفر دیگه باشد) بدونن به شما تعلق خواهد گرفت.
سلام و درود. میخاستم بدونم که برادر کوچکتر که به سربازی رفته باشد آیا برادر بزرگتر میتواند کفیل مادر و خواهر باشد.به همین دلیل اینجانب نتوانستم به سربازی بروم وحالا سی و هشت سال دارم و درطرح خرید یک سوم و یک قسط پرداخت کردم و دیگر توانایی ندارم و باید مخارج خانواده را فراهم کنم. متشکرم راهنمایی فرمایید
سلام.خیر. وجود برادر بالای ۱۸ سال مانع کفالته ضمنا به غایب اصلا کفالت نمیدن