معافیت کفالت پدر

شرایط اختصاصی معافیت کفالت پدر چیست؟

408 44,927

برای گرفتن معافیت سربازی کفالت پدر باید از تمامی قوانین و اخبار مربوط به آن مطلع باشید و پس از پر کردن دفترچه اعزام به خدمت سربازی و ارسال آن به سازمان نظام وظیفه عمومی تمامی مدارک لازم را جمع آوری کنید و مراحل زیر را مو به مو اجرا کنید تا بتوانید به راحتی و در کوتاهترین زمان ممکن کارت معافیت خدمت سربازی کفالت پدر خود را دریافت نمایید. در صورتی که هر یک از مراحل زیر را درست و به موقع اجرا نکنید یا نقصی در مدارک شما باشد ممکن است از معافیت کفالت پدر که حق شما بوده محروم شوید.

  • با خواندن ادامه این مقاله علاوه بر پاسخ سوالات زیر، اطلاعاتی در مورد کفیل، کمیسیون کفالت پدر، استشهاد محلی برای اخذ کفالت پدر و … به ارائه می کنیم.

معافیت کفالت پدر

معافیت کفالت پدر در صورتی به شما تعلق می گیرد که شما به عنوان سرپرست خانواده محسوب شوید. از آنجایی که شما به عنوان شرپرست خانواده مسئولیت های زیادی دارید، شرایط رفتن به سربازی را ندارید. از این رو سازمان نظام وظیفه این تسهیلات را برای شما در نظر گرفته است. برای گرفتن معافیت کفالت پدر، یا پدر باید شرایط سنی آیین نامه را داشته باشد و یا به دلیل بیماری قادر به انجام امور خود نباشد.

در ادامه شرایط گرفتن کفالت پدر بیمار و شرایط گرفتن کفالت به دلیل سن پدر را شرح می دهیم.

معافیت کفالت پدر ۷۵ سال

همانطور که گفتیم معافیت کفالت پدر از دو طریق امکان پذیر است. در حالت اول در صورتی که سن پدر شما بیشتر از ۷۵ باشد شما اولین شرط برای معافیت کفالت کهولت پدر را دارید. علاوه بر سن پدر لازم است که شما تنها فرزند پسر بالای ۱۸ سال خانواده باشید. خوشبختانه در معافیت کفالت از طریق سن دیگر بیمار بودن یا ناتوان بودن پدر ملاک نیست. اگر برادر بالای ۱۸ سال دیگری دارید باز هم ممکن است تحت شرایطی از طریق گرفتن کفالت پدر از سربازی معاف شوید.

معافیت کفالت پدر نیازمند مراقبت (بیمار)

نوع دیگر معافیت کفالت مخصوص آن دسته از افرادی است که سن پدرشان زیر ۷۵ سال است اما پدر به دلیل بیماری یا ناتوانی نیاز به مراقبت دارد. هر بیماری از نظر سازمان نظام وظیفه منجر به معافیت کفالت پدر بیمار نمی شود. در آیین نامه سازمان نظام وظیفه این بیماری ها مشخص شده است. علاوه بر تایید بیماری توسط کمیسیون پزشکی سازمان نظام وظیفه شما باید تنها پسر بالای ۱۸ سال خانواده باشید. در صورت وجود برادر معافیت شما تحت شرایط خاصی ممکن خواهد شد.

آیین نامه پزشکی معافیت کفالت پدر (آیین نامه کسان مشمول)

بیماری های معاف کننده کفالت پدر تحت عنوان آیین نامه کسان مشمول در سازمان نظام وظیفه تعریف شده است. شما می توانید از طریق جدول زیر نوع بیما و عارضه هایی که سبب معافیت کفالت پدر بیمار می شود را بررسی کنید. در صورت مواجه شدن با هر سوالی می توانید از مشاوره سربازی باران به شماره ۷۰۷۰۳۰۲۵ ۰۲۱ کمک بگیرید.

ردیفبیماریشرح
۱ضعف شدید جسمانیدر صورتی که فرد به دلایل و نقص های مختلف قادر به انجام تکالیف و امور روزانه خود نباشد و به مراقبت نیاز داشته باشد. همچنین به هر دلیلی نتواند از دیگران مراقبت یا نگهداری کند.
۲دیابت شیرین اگر دیابت در فرد به صورت مزمن بوده و باعث اختلالات عصبی، چشمی یا کلیوی شود و فرد قادر به انجام امور روزمره نباشد.
۳آکرومگالی ، ژیگانتیسم ، کوشینگ ، آدیسون در مورد هر کدام از بیمار های ذکر شده می بایست سوابق معتبر پزشکی همراه با تایید متخصص غدد موجود باشد. همچنین باعث عوارض جسمی و اختلالات روانی واضح در فرد شده باشد.
۴بیماری های پوستیدر صورتی که این بیماری ها مزمن و با تاثیرات گسترده باشد، همچنین اگر نسبت به درمان های انجام شده مقاومت ایجاد کرده باشد. می بایست سابقه حداقل ۳ بار در مراکز درمانی (دانشگاهی و یا نیروهای مسلح) را داشته باشد.
۵اسکار و کلوئید ناشی از سوختگیدر صورتی که این اسکار و سوختگی ها عملکرد حداقل دو اندام را به صورت کامل در بدن را مختل کرده و یا بیشتر از ۵۰ در صد از سطح بدن را پوشش دهد. همچنین عملکرد فرد به علت چسبندگی محل سوختگی به اطراف یا تمایل به زخم های مکرر با مشکل مواجه شده باشد.
۶انواع نوروپاتی ها و میوپاتی های اولیه و ثانویهدر صورت پیشرفت بیماری که منجر به ناتوانی فرد و علائمی مانند عدم حرکت درست و اختلال در ایستادن شده است.
۷همی پلژی، پاراپلژی و یا کوادری پلژیاگر هر کدام از این بیماری ها عملکرد فرد را تحت الشعاع قرار دهد و فرد را از انجام امور روزانه و تکالیف شخصی اش باز دارد.
۸پارکینسوناگر این بیماری در مراحل پیشرفته قرار بگیرد و متخصص بیماری های اعصاب آنرا تایید نماید. در صورتی که این عارضه توانایی فرد را در انجام امور روزانه تحت تاثیر قرار دهد.
۹دمانس یا آلزایمر پیشرفتهدر صورتی که این عارضه در مراحل پیشرفته قرار بگیرد و با تایید متخصص بیماری های اعصاب همراه باشد همچنین اگر این بیماری توانایی فرد را در انجام امور شخصی و روزانه تحت تاثیر قرار دهد.
۱۰مولتیپل اسکلروزیسدرصورتی که این بیماری استقرار یافته باشد و با نقص نورولوژیک شدید همراه باشد، که با عود کردن سبب ناتوانی فرد برای انجام امور روزانه شود.
۱۱صرع گراندمال یا جنرالیزهدر صورتی که این بیماری با مصرف حد اقل دو دارو همچنان بهبود نیابد و فرد حداقل ۵ سال به این عارضه مبتلا باشد. چنانچه سابقه فرد در مراکز درمانی نظامی و دانشگاهی ثبت شده باشد و عملکرد روزانه فرد مختل گردد.
۱۲کلیه ضایعات عروقی مغزیاگر این ضایعات با نقص و علائم عصبی شدید همراه باشد، همچنین پایداری این عارضه عملکرد روزانه فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
۱۳بیماری های روانیاختلالات همچون اختلال سایکوتیک خلقی و دوقطبی در صورتی که دارای ۳ بار سابقه بستری (با اندیکاسیون واقعی) در مراکز درمانی (دانشگاهی و نظامی ) بوده و روانپزشک مربوطه مقاومت این بیماری را به درمان تایید نماید.
۱۴انواع نقیصه عقلانی و کند ذهنی هاعقب ماندگی های با ضریب هوشی زیر ۳۵ که باعث اختلال رفتاری و اجتماعی می شود، اگر تایید مراکز تخصصی نظامی و دانشگاهی را داشته باشد.
۱۵کلیه بیماری ها، تروماها و اعمال جراحی روی ستون فقراتچنانچه این بیماری و عمل های جراحی روی ستون فقرات نقص حرکتی توام با حسی را در دو اندام فرد ایجاد کندو یا اختلالات اسفنکتری همراه با از کار افتادگی یک اندام ایجاد شده باشد.
۱۶هرگونه اعمال جراحی روی مغزدر صورتی که فرد بعد از آن نتواند به امور روزانه خود رسیدگی کند و منجر به عارضه های پایدار شده باشد.
۱۷بیماری های مزمن و انسدادی شدید ریهاگر این بیماری ها همراه FEV1 بوده باشد که کمتراز ۴۰% درمان نخواهد شد.
۱۸سابقه اعمال جراحی ریه و قفسه صدریبیماری هایی مانند توراکوپلاستی و رزکسیون ریه که به موجب آن FEV1 کمتر از ۴۰% پایدار شود.
۱۹قطع یا از کار افتادگی اندام فوقانی یا تحتانیدر صورتی که هر دو دست از مچ به بالا قطع شده باشد یا یک دست از ناحیه مفصل کتف قطع شود.
همچنین اگر یک پا از مفصل هیپ و یا هر دو پا از بالای مچ قطع شده باشد و یا اگر یک پا و یک دست هر دو از بالای مچ قطع شده باشد.
۲۰بیماری های کبددر صورتی که این بیماری یک نارسایی مزمن و یا سیروز پیشرفته کبد باشد.
۲۱بیماری های التهابی مزمن و شدید رودهبیماری هایی نظیر کرون، کولیت اولسرو که با وجود دارودرمانی و یا انجام جراحی همچنان بهبود نیافته و عملکرد فرد را تحت تاثیر قرار می دهد البته با تشخصی پاتولوژی
۲۲کولستومی های دائمی_
۲۳سرطان های بدخیمتمامی بدخیمی های دستگاه های بدن که در برابر درمان مقاومت داشته باشند و با پیشرفتشان باعث ناتوانی فرد شوند. (سرطان های قابل درمان و در دیگر نواحی بدن شیوع پیدا نکرده مشمول این بند نمی باشد)
۲۴تومورها و آدنوپاتیهادر صورتی که مزمن باشند و درمان مدیاستن در مورد آنها پاسخ ندهد یا در مواردی که علائم فشاری بر مدیاستن در فرد ایجاد اختلال کند.
۲۵بیماری های هموفیلیاختلالات انعقادی که به شکل هموفیلی A یا B و یا اختلالاتی خونریزی دهنده شدید بروز می کنند در صورتی که میزان فاکتور انعقادی از ۱% کمتر باشد و عملکرد فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
۲۶بیماری های کلیهنارسایی های مزمن کلیه با CFR پایین تر از ۱۰ که به دیالیز دائمی و یا پیوند کلیه نیازمند می باشد.
۲۷کلیه اعمال جراحی در سرتاسر دستگاه ادراریاگر این اعمال جراحی به تغییر دائمی مسیر ادراری بیانجامد. همچنین کلیه پیوند ها همچون پیلوستومی، نفروستومی، اورتروستومی – جلدی، سیستوستومی
۲۸فیستولهای مثانه به رکتوم در صورتی که این عارضه غیر قابل درمان باشند.
۲۹برداشتن کامل مثانه _
۳۰برداشتن دو کلیه یا پیوند کلیهدر صورتی که فرد هر دو کلیه خود را از دست داده باشد و یا جراحی پیوند یک کلیه انجام داده باشد. همچنین اگر فرد یکی از کلیههایش را از دست دهد و این موضوع عملکرد کلیه دیگر را تحت تاثیر قرار دهد.
۳۱فقدان هر دوچشمدر صورت از دست دادن هر دو چشم فرد یا از دست دادن بینایی هر دو چشم
(اگر دید هر دو چشم مجموعا از ۳۰% بینایی یک چشم کمتر باشد این بند قابل اجرا می باشد.)
۳۲ناشنوایی کاملاگر به صورت کامل کر باشد و یا شنوایی هر دو گوش فرد با توجه به انجام درمان و استفاده از سمعک بیش تر از ۷۰ دسیبل در هر گوش باشد.
۳۳کری و لالی توامدر صورتی که این عارضه توسط متخصص گوش، حلق و بینی مراکز درمانی و نظامی و یا دانشگاهی تایید شده باشد.
۳۴بیماری های حلق و حنجرهدر صورتی که این بیماری ها مادر زادی باشد و یا به صورت اکتسابی باشد ولی اصلاح پذیر نباشند و باعث اختلال دائمی در تکلم و تغذیه فرد شود. اختلالاتی مانند فیستول غیر قابل اصلاح تراشه به مری
۳۵عارضه های تومورال یا التهابی (روماتیسمال ) قلبیبیماری های مادر زدی یا اکتسابی آئورت و یا سرخرگهای بزرگ دیگر مانند کوارکتاسیون، آنوریسم ها، و یا اتساع سرخرگهای ریوی، کانال آرتریل باز، تنگی شریان ریوی اصلی، فیستولهای شریانی وریدی اگر باانجام جراحی بهبود نیابند و عملکر فرد را تحت تاثیر قرار دهند.
۳۶بیماری عروق کرونربیماری هایی نظیر انفارکتوس میوکارد و آنژین صدری که با توجه به انجام درمان های لازم نارسایی قلبی با (EF) زیر ۳۵% ایجاد میکنند و فرد در انجام فعالیت های روزانه ناتوان می گردد. این موارد حتما باید با تشخیص مراکز تخصص نظامی و یا دانشگاهی صورت بگیرد.
۳۷نارسائی پیشرفته قلبدر صورتی که علائم بالینی واضح داشته باشد و با انجام درمان های ضروری(EF) زیر ۳۵% باشد.
۳۸پیوند عروق کرونر یا تعویض دریچه های قلبدر صورتی که حتی با اجام این پیوند و گذاشتن پیس میکرهای دائمی و تعویض دریچه های قلب نارسایی قلب همچنان با فشار های سهمی (EF) کمتر از ۳۵% وجود داشته باشد.
۳۹انواع آریتمی ها و بلوک های قلبیدر صورتی که حتی پس از انجام درمان های مورد نیاز نارسایی قلبی با (EF) زیر ۳۵% شده وجود داشته باشد و فرد قادر به انجام امور روزانه نباشد.
۴۰کاردیومیو پاتی هیپرتزفیکدر صورتی که عارضه دار باشد و علی رغم انجام درمان همچنان در عملکرد فرد اختلال ایجاد کند.
(تبصره : در کار دیومیوپاتی دیلاته و انفیلتراتیو یا رسترکتیو در صورتی که (EF) زیر ۳۵% باشد.)
۴۱افزایش اولیه یا ثانویه فشار خون شریان ریویاگر این عارضه به هر علتی با نارسایی قلبی با با (EF) زیر ۳۵% همراه باشد
۴۲اختلالات عروقیدر صورتی که این اختلالات موجب فلبیت همراه باورم شدید و مزمن اندام شده باشد و یا آندراتریت مسدود کننده که قدرت انجام امور روزانه را از فرد بگیرد.
اگر فلبیت به دلیل اعتیاد در فرد به وجود آمده باشد این بند مصداق نخواهد داشت.
۴۳آرتریتهای مزمن شدیداگر با تغییر شکل در استخوان ها و جمود در مفاصل بزرگ و ستون فقرات باشد و فرد را از انجام امور روزمره بازدارد.
۴۴جذامدر صورتی که با تایید متخصص پوست و مراکز مبارزه با جذام در مرحله ایزوله شدن بیمار باشد و خطر سرایت این بیماری به افراد دیگر وجود داشته باشد.
۴۵مبتلابان به سلاگر سل ریوی یا خارج از ریه حتی بعد از اتمام دوره درمان فعال باشد و مانع عملکرد درست فرد باشد.
۴۶مبتلایان به HIVدر صورتی که بیماری با حداقل یک آنتی HIV و pcr مثبت اثبات شده باشد و منجر به بروز عوارض و اختلال در عملکرد روزانه فرد گردد.
۴۷عقب ماندگی های ذهنی شدید و یا بیماری های روانی شدیددر صورتی که افراد مبتلا به آن محجور شناخته شوند و عارضه نسبت به درمان مقاومت نشان میدهد مانند بیماری سایکوز اگر پزشک متخصص مراکز درمانی تایید کرده و گواهی پزشکی قانونی صادر گردد.

معافیت کفالت پدر با داشتن برادر

مشمولان بسیاری دارای پدر بالای ۷۵ سال یا پدر نیازمند مراقبت هستند اما به دلیل داشتن برادر فکر می کنند نمی توانند از خدمت معاف شوند. بر اساس آیین نامه تحت شرایطی معافیت کفالت پدر با داشتن برادر هم ممکن می شود.

  • در حالت اول برادر شما سنش کمتر از ۱۸ سال است. شما در این صورت می توانید برای معافیت اقدام کنید.
  • در حالت دوم برادر شما معافیت تحصیلی سربازی دارد. در این صورت تحت شرایطی شما می توانید برای معافیت کفالت پدر با داشتن برادر اقدام کنید.
  • در حالت سوم برادر شرایط سرپرستی از خانواده را ندارد.

معافیت کفالت پدر زندانی

یکی از مبهم ترین مسائل در ارتباط با معافیت کفالت پدر، در حبس بودن یا مفقودالاثری پدر است. مشمولان بی شماری در این رابطه از ما سوال پرسیده اند. بنا بر قانون گرفتن معافیت کفالت پدر در حبس یا پدر مفقودالاثر تحت شرایطی ممکن است. شما اگر شرایط سرپرست شدن خانواده از نظر سازمان نظام وظیفه را داشته باشید به راحتی می توانید برای معافیت سربازی از طریق کفالت اقدام کنید.

به طور بهتر می تواینم بگوییم وقتی پدر شما در حبس بوده یا مفقودالاثر است، شما کفالت سایر اعضای خانواده (کفالت مادر، کفالت خواهر، کفالت برادر، کفالت پدر بزرگ، کفالت مادربزرگ) را می گیرید. برای اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم با انواع معافیت کفالت آشنا شده یا با مشاوره تلفنی نظام وظیفه باران ۷۰۷۰۳۰۲۵ ۰۲۱ تماس بگیرید.

مدارک و مراحل مورد نیاز برای کفالت پدر

برای گرفتن معافیت کفالت پدر لازم است مدارک مورد نیاز را در دو مرحله به سازمان نظام وظیفه عمومی ارائه دهید. در مرحله اول مدارک لازم را جمع آوری نموده یکی از مراکز پلیس + ۱۰ ارائه کنید. در مرحله دوم هنگام شرکت در کمیسیون که زمان آن از طرف سازمان نظام وظیفه عمومی به شما اعلام می گردد مدارک دیگری را ارائه خواهید کرد.

مهمترین مدارک مورد نیاز برای کفالت پدر عبارت است از:

  1. مدارک شناسایی خود با کسانی که لازم است سازمان نظام وظیفه عمومی از وضعیت آنها مطلع باشد.
  2. برگ استعلام آخرین وضعیت تحصیلی
  3. برگ معاینه اولیه مشمولان
  4. گواهی فوت خواهر یا برادر و …
  5. برگ تحقیق وضعیت توسط نیروی انتظامی
  6. برگ معاینه پزشکی پدر
  7.  برگ استشهاد تائید وضعیت و صحت ادعای شما

برای گرفتن معافیت کفالت پدر بیمار زیر ۷۰ سال، علاوه بر مراحل فوق، حتما تایید کمیسیون پزشکی نیز لازم است

مراحل گرفتن معافیت کفالت پدر بیمار یا سالمند

مشمولان خدمت نظام وظیفه که تمام شرایط معافیت کفالت پدر را دارند، برای گرفتن کارت معافیت کفالت پدر خود، باید کارهای زیر را انجام دهند:

  • مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی و تهیه دفترچه معافیت کفالت
  • تکمیل فرم های مربوطه و مدارک ذکر شده در دفترچه
  • ثبت درخواست در سامانه نظام وظیفه عمومی
  • بررسی اطلاعات توسط سازمان نظام وظیفه عمومی
  • استعلام وضعیت پدر مشمول از اداره ثبت احوال محل تولدشان از سوی وظیفه عمومی
  • ارسال دعوتنامه برای مشمول جهت حضور در هیئت رسیدگی
  • شرکت در جلسه ی هئیت رسیدگی
  • دریافت کارت معافیت کفالت پدر

پدر شما باید در در جلسه هیئت رسیدگی حضور پیدا کند. اگر پدر شما قادر به شرکت در این جلسه نیست باید گواهی عدم توانایی را برای جلسه تهیه کنید

تحقیقات محلی معافیت کفالت پدر

برای گرفتن تمامی معافیت های کفالت انجام تحقیقات محلی از سوی مراجع ذی صلاح و پر کردن فرم ها اجباری است. بر اساس بند ب ماده ۱۳۰ آیین نامه سازمان نظام وظیفه، این تحقیقات توسط کلانتری منطقه سکونت انجام می شود. شما باید از دادن اطلاعات اشتباه پرهیز کنید چرا که در روند معافیت شما خدشه وارد می شود.

استشهاد محلی برای معافیت کفالت

تحقیقات محلی برای معافیت کفالت پدر از روی فرم استشهاد محلی صورت می گیرد. شما این استشهاد را به همراه سایر مدارک خود به پلیس +۱۰ تحویل دهید.

جناب آقای ………………………….

رییس محترم اداره نظام وظیفه استان …………………..
موضوع : درخواست معافیت از خدمت سربازی

با سلام و احترام
بدینوسیله به استحضار می رساند فرزندم …………………… که امسال مشمول خدمت مقدس سربازی شده است، تنها فرزند ذکور خانواده می باشد. همچنین با توجه به اینکه اینجانب کشاورز می باشم، فرزندم کمک بزرگی در کارهای زراعی و کسب درآمد خانواده می باشد و اعزام به خدمت وی خانواده ام را با مشکلات و دشواری های جدی روبرو می نماید. همچنین به استحضار می رسانم پسرم دچار بیماری های ……………………….. می باشد که مدارک پزشکی به پیوست می باشد.

لذا از آن مقام محترم تقاضا دارم دستور فرمایید برابر ماده و تبصره …………………قانون نظام وظیفه مبنی بر معافیت تنها فرزند ذکور، نسبت به معافیت تنها پسرم اقدام فرمایند.

از دستور مساعد جهت بررسی و حل مشکل کمال تشکر و سپاسگذاری را دارم.

با تشکر و سپاس

پدر سرباز ………………..

اعتراض به رای صادر شده تحقیقات محلی معافیت کفالت

اگر در مرحله تحقیقات محلی، معافیت کفالت شما باطل شود شما این حق را دارید که به رای صادره اعتراض کنید. برای اعتراض می توانید در خواست خود را از طریق دفاتر پلیس + ۱۰ برای شورای عالی تجدید نظر ارسال کنید.

آیا برای معافیت کفالت پدر کمیسیون تشکیل می شود؟

مانند سایر معافیت های کفالت، بر اساس ماده (۲۴) قانون خدمت وظیفه عمومی هنگامی که بخواهید کفالت پدرتان را بگیرید این کمیسیون تشکیل می شود. کمیسیون کفالت به منظور صادر کردن رای نهایی معافیت شما برگزار می شود. مدارک و مستندات شما در نهایت باید در جلسه این کمیسیون بررسی شود. شاید دئست داشته باشید بدانید اعضای کمیسیون کفالت چه کسانی هستند.

  • بخشدار محل یا نماینده او.
  • رییس سازمان وظیفه عمومی محل یا نماینده او.
  • نماینده دادستان شهرستان و در صورت نبودن دادسرا و وجود دادگاه صلح نماینده دادگاه.
  • یک نفر از نمایندگان شورای اسلامی شهرستان یا شورای اسلامی بخش یا شهر به معرفی شورای مربوطه.

شرایط لازم برای گرفتن معافیت کفالت پدر | باران مشاوره

مهمترین نکته در استفاده از معافیت کفالت پدر

برای استفاده از معافیت کفالت پدر علاوه بر اینکه باید همه شرایط گفته شده در قانون را داشته باشید به هیچ عنوان نباید غیبت داشته باشید. پس اگر احتمال می دهید که می توانید از معافیت کفالت پدر استفاده کنید هرجه سریعتر با مشاوران باران تماس بگیرید و از شرایط آن مطلع شوید.

  • حتی یک روز غیبت غیر موجه می تواند معافیت نظام وظیفه کفالت پدر شما را کنسل کند. ممکن است بتوانید با تهیه مدارک مورد نیاز توجیه غیبت، سابقه غیبت خود را از بین ببرید.

لطفا قبل از هر اقدامی مطالب زیر را بخوانید

کفیل کیست و چند نوع کفیل داریم؟

برای استفاده از معافیت کفالت باید بدانیم کفیل هستیم یا خیر. منظور از کفیل (یگانه سرپرست) تنها مراقب و نگه دارنده یا سرپرست می باشد. کفیل به سه دسته تقسیم می شود

  • تنها فرزند پسر بیش از۱۸ سال هر پدر یا مادر
  • تنها نوه پسر بیش از ۱۸ سال هر پدر بزرگ یا مادر بزرگ
  • تنها برادر بیش از۱۸ سال خواهر یا برادر خود

چه مدارکی برای تشخیص یگانه سرپرست مشمول مورد نیاز است؟

  • فتوکپی شناسنامه افراد ذینفع که مأمور مربوطه با اصل سند شناسایی تطبیق داده و زیر آن نام ونشان خود را با ذکر تاریخ تایید وامضاء مینماید.
  • استشهاد (گواهی) امضاءشده توسط سه نفر از بستگان مشمول که به تایید مراجع انتظامی محل برسد.
  • انجام تحقیقات در مورد درستی ادعای مشمول واستشهاد (گواهی) بستگان توسط مأموران حوزه یا پاسگاه انتظامی یا کلانتری مربوط و تایید هویت بستگان.

پاسخ به سوالات نظام وظیفه | باران مشاوره 70703025 021

پاسخ به سوالات معافیت کفالت پدر نیازمند مراقبت یا پدر بالای ۷۵ سال

۱) من در حال حاضر دانشجو هستم و از معافیت تحصیلی استفاده می کنم. آیا می توانم برای معافیت کفالت پدرم اقدام کنم؟
  • بر اساس قانون شما می توانید در زمان داشتن معافیت تحصیلی برای درخواست معافیت کفالت پدر اقدام کنید.
۲) برادر من ساکن خارج کشور است و من تنها پسر بالای ۱۸ سال خانواده هستم. آیا می توانم کفالت پدرم را بگیرم؟
  • شما فقط در صورتی می توانید با وجود برادر بالای ۱۸ سال کفالت پدر بگیرید که برادر شما از سرپرستی پدر شما عاجز باشد. پس در نتیجه با توجه به اینکه برادر شما ساکن خارج از کشور است، نمی توانید از طریق گرفتن کفالت پدرتان معاف شوید.
۳) پدر من ۶۵ سال دارد. آیا می توانم کفالتش رو بر عهده بگیرم؟
  • گرفتن کفالت پدر به دو صورت ممکن است. یا باید سن پدر شما بیشتر از ۷۵ باشد یا اینکه ایشان از کار افتاده بوده و نیاز به مراقبت داشته باشند.
۴) سن پدر من در شناسنامه تغییر کرده است. مبنای محاسبه سن ایشان کدام است؟
  • تغییر سن پدر شما در شناسنامه در روند اخذ معافیت کفالت پدر تاثیر گذار نیست. سن اول ایشان ملاک رسیدگی به درخواست شماست مگر آنکه این تغییر سن بر اساس رای مراجع قضایی باشد. (شناسنامه قبلی باطل شده و شناسنامه جدید صادر شده باشد)
۵) امکان صدور مجدد معافیت کفالت پدر در صورت عدم صلاحیت کفیل وجود دارد؟
  • بله. با توجه به قانون در سه حالت امکان صدور مجدد معافیت کفالت وجود دارد.
  1. کفیل فوت کرده باشد.
  2. کفیل به دلیل بیماری یا عارضه ناتوان باشد.
  3. به درخواست خود پدر به دلیل عدم صلاحیت کفیل تغییر کند.
۶) من و برادرم تنها پسران بالای ۱۸ ساله خانواده هستیم و برادر من در زندان است. آیا من می توانم معافیت کفالت بگیرم؟
  • متاستفانه شما نمی توانید از معافیت کفالت ایشان استفاده کنید.
۷) من حدود دو ماه پیش برای اخذ کفالت پدر بیمارم اقدام کردم ولی به دلیل بروز مشکلاتی پروندم را دنبال نکردم آیا معافیت من باطل شده؟
  • خیر. معافیت شما باطل نشده است. از نظر سازمان نظام وظیفه چناچه بیش از یک ماه برای رسیدگی به پروندتان مراجعه نکنید، سازمان نظام وظیفه عدم مراجعه شما را به معنی انصراف تلقی کرده و برای شما برگ آماده به خدمت صادر می کند.
۸) من بلاخره متوجه نشدم شرط کبر سن ۷۰ سالگی هست یا ۷۵ سالگی؟
  • شرط کبر سن تا انتهای سال نود و هشت ۷۰ سالگی بود. برای سال نود و نه به بعد شرط کبر سن ۷۵ سالگی اعلام شد. بدین ترتیب اگر از تاریخ ۹۹/۰۱/۰۱ به بعد درخواست سرپرستی از پدر را بدهید شرط کبر سن ۷۵ سالگی خواهد بود. اگر قبل از این تاریخ در خواست داده باشید همان قانون قبلی (کبر سن ۷۰ سالگی) برای شما لحاظ می شود.

با سابقه ترین مرکز مشاوره تلفنی

۷۰۷۰۳۰۲۵ ۰۲۱

همین حالا با برترین مشاورین نظام وظیفه تماس بگیر

مرکز مشاوره تلفنی باران 70703025 021

تعداد دیدگاه ها 408 تا
  1. رضا :

    سلام خسته نباشید ببخشید پدر من ۵۶سال داره ولی بر اثر تصادف طبق نامه پزشک قانونی ۵۰تا۷۰درصد از کار افتادگی داره ویک بردار دارم ک متاهله وخانه خودش هست و مستقل کار میکنه امکان داره بتونم کفالت پدرم رو بگیرم در ضمن من الان سربازم

    1. باران مشاوره :

      سلام.خیر با وجود برادر نمیشه

  2. مسعود :

    سلام
    ۳ماه پیش پدر من سرطان روده گرفت و کل روده بزرگ رو برداشتن متاسفانه متاستاز هم کرده که پرده مومنتوم روده درگیر شده و کبد هم یک زایده داره مشکوک به سرطان هست جواب پاتولوژی هم هست تک فرزند هستم .
    امکان معافیت هست؟؟؟

    1. باران مشاوره :

      سلام.در صورتی که پدرتون برای انجام امورات شخصی خودش هم به مشکل برخورده باشد شما برای از طریق کفالت پدر معاف دائم خواهید شد.

  3. میلاد روحی :

    سلام درخواست منو برای کفالت،شورا قبول کرده،حالا ممکنه تحقیق محلی بکنن و رد بشه؟

    1. باران مشاوره :

      سلام.اگه موردی خاصی مشاهده نشه خیر مشکلی پیش نخواهد آمد.

  4. شهاب :

    سلام خسته نباشید
    پدر بنده ۷۳ سالشونه سکته مغزی کردن و ۲ساله که نمیتونن کارهای شخصیشون رو انجام بدن و بنده که آخرین فرزند خانواده هستم مسئولیت گردن بنده افتاده و ۲برادر دارم که جفتشون سربازی رفتن و یکی خارج از کشور میباشد و دیگری ایران. به دلیل اینکه از ۲مادر جداگانه هستیم ایشون از همسرشون طلاق گرفتن و مادرشون بیماری پارکینگسون دارن و از ایشون مراقبت میکنن و بنده هم از پدرم مراقبت میکنم. آیا معافیت کفالت پدر به بنده تعلق میگیره ممنون میشم از راهنماییتون.

    1. باران مشاوره :

      سلام.خیر وجود برادر به هر صورت برای شما ممانعت ایجاد خواهد کرد.

  5. محمد :

    سلام.پدرم ۶ ماهه دیسک کمرش اوت کرده و سرکار نمیتونه بره.امکان معافیت کفالت هست بنظرتون؟

    1. باران مشاوره :

      سلام
      خیر

  6. علی :

    سلام من تک پسرم و پدرم هم سکته قلبی کرده هم تو جوونی تصادف کرده شکمش عمل سنگین داشته و یه کلیه اش فقط یکیش کامل کار میکنه آیا شانس معافیت دارم

    1. باران مشاوره :

      سلام
      اگه از کارافتاده و نیازمند مراقبت تشخیص داده بشه بله

  7. محمد ح ه :

    سلام درود وقت بخیر.
    من دارای ۲ برادر بزرگتر از خودم هستم که خانه و خانواده تشکیل دادن و از ما جدا هستن که از یک مادر نیستیم.
    و پدر من ۹۰ سالش هست و من تنها فرزند خانواده ۱۸ساله از مادر اصلی خودم هستم
    ایا شرایط معافیت برایم وجود دارد
    ممنون میشم راهنمایی کنید.

    1. باران مشاوره :

      سلام
      بلی

  8. امیر :

    سلام پدر من سال ۹۲ مفصل لگن پاشو تعویض کرده با تو دوره ی خدمت خودش طبق ماده ۳۹ بند ۴ معاف شده و مشکلاتی مثل کوتاه بلندی دست داره با کمی انحراف چشم و بیماری قندو چربی با کبد چرب داره البته پدرم راه میره ولی نمیتونه از خرجو مخارج خونه بر بیاد تک پسرم هستم با یه خواهر کوچیکتر دارم لطفا جواب بدید میشه کفالت پدرمو بگیرم

    1. باران مشاوره :

      سلام
      اگه از کار افتاده و نیازمند مراقبت تشخیص داده بشه معافی

      1. امیر :

        یعنی با توجه به معافیت خودش نمیشه کاری کرد کسی که اون زمان با مریضیش معاف شده الان که بیماریاش بیشتر شده معاف شدن سخته یعنی تازش از کار افتادگیو چه کسی باید تشخیص بده دکتر بیمارستان دولتی اگه نامه ای بنویسه که از کار افتاده به حساب می اید قبوله ؟

        1. باران مشاوره :

          خیر کمیسیون نظام وظیفع ه باید تشخیص بده

  9. qqqsss :

    سلام.خسته نباشید پدر من دیابت نوع ۲ داره و به حاطر همین ۲۰ کیلو وزن کم کرده و بدنش ضعیف شده ولی از عهده کار های روزمره خودش بر میاد و سرحاله آیا احتمال داره که معاف بشم؟

    1. باران مشاوره :

      سلام خیر باید ایشون نیازمند مراقبت تشخیص داده بشن

  10. ارش :

    سلام وقت بخیر خسته نباشین ببخشید من هم معاف رزم هستم هم گروه ب، بخاطر استرس خیلی زیادم دستم میلرزه تپش قلب میگیرم سرم گیج میره تویه آموزشی هم سکته قلبی کردم ولی مدرکی ندارم پدرم هم وضعیت روحی خیلی خوبی نداره اصلا ناراحتی اعصاب روان داره دکتر رفته خوب نشده این قرصا که دکتر هم داده روی کبد کلیه‌اش تاثیر گذاشته کبدش خیلی چرب شده یه بردار و خواهر بزرگ تر هم دارم ولی اینا نمیتونن نگهداری کنن مادرم هم زنده هستش میتونم کفالت پدرم بگیرم ؟!

    1. باران مشاوره :

      سلام. برای معافیت کفالت پدر باید سن پدرتون بالای ۷۵ سال باش یا شرایط بیماریشون به گونه ای باش که برای کارهای روزانشون هم نیاز به مراقب داشته باشن. در ضمن وجود برادر بالای ۱۸ سال مانع این معافیت میباشد

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: