معافیت پزشکی بیماری های استخوانی
آیا افرادی که به بیماری های استخوان مبتلا می شوند از سربازی معاف می شوند؟
آنچه در مقاله معافیت پزشکی بیماری های استخوانی می خوانید:
- معرفی معافیت پزشکی بیماری های استخوانی و مراحل دریافت این معافیت در سال ۹۸ چیست؟
- معرفی انواع معافیت های پزشکی، بیماری های معاف کننده، معافیت بیماری های استخوانی و اسکلت
- مشاوره تلفنی سؤالات متداول معافیت پزشکی بیماری های استخوانی و سایر معافیت های سربازی با مرکز مشاوره باران
- مراحل و شرایط اخذ معافیت پزشکی بیماری های استخوانی و سایر معافیت های پزشکی، اخرین اخبار مرتبط با معافیت های پزشکی
یکی از انواع معافیت های پزشکی معافیت بیماری های استخوانی و اسکلت می باشد. افرادی که به صورت مادرزادی و یا اکتسابی با بیماری های استخوانی دست و پنجه نرم می کنند شامل معافیت سربازی می شوند. به دلیل پیچیدگی قوانین معافیت پزشکی و عدم اطلاعات کافی، فرد مشمول معمولا در تشخیص راهکار های معافیت سربازی دچار مشکل می شود. مشاورین ما در مرکز مشاوره تلفنی باران آماده پاسخگویی این سوالات در تمامی ساعات روز می باشند.
برای اطلاع از آخرین قوانین و شرایط معافیت پزشکی بیماری های استخوانی و ارتباط با مشاور می توانید از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۷۰۷۰۳۰۲۵ ۰۲۱ تماس حاصل نمایید.
همه روزه به جز روز های تعطیل، پاسخگویی از ساعت ۹ صبح الی ۵ عصر
شاید شما هم با اطلاع قوانین بتوانید معافیت بگیرید
بیماری های استخوانی و اسکلتی چه بیماری هایی هستند؟
برای اخذ معافیت بیماری های استخوانی و اسکلتی باید شناخت بهتری از بیماری داشته باشیم. هرگونه اختلال در شکل استخوان ها که منجر به کاهش کارایی استخوان ها و ضعف جسمانی شود و در حرکت فرد اختلال ایجاد کند در واقع به عنوان بیماری استخوانی و اسکلتی به شمار می آید.
گاهی این اختلالات به صورت ژنتیکی پدید می آید و فرد به طور مادرزادی از ابتدای زندگی از این بیماری ها رنج می برد. زمانی کهولت سن از دلایل شایع بیماری های استخوانی بود. اما امروزه می دانیم نوع تغذیه، کمبود برخی ویتامین ها در بدن و گاهی بروز اتفاقات متعددی مانند تصادفات و… نیز می تواند باعث بروز بیماری های اسکلتی و استخوانی شود.
- بنا بر این دیگر شاهد بروز این عارضه ها فقط در مسن تر ها نیستیم و گاهی بیماری های استخوانی را در جوان تر ها می بینیم.
قوانین معافیت پزشکی بیماری های استخوانی
بدیهی است که خدمت نظام وظیفه سربازی به منظور آمادگی های نظامی، جسمانی و دفاعی در افراد صورت می گیرد. برای تحقق این اهداف نیاز است فرد دارای توان جسمی مناسب باشد تا بتواند این تمرین ها را بدون سختی انجام دهد. فردی که از لحاظ جسمی بیمار است، مخصوصا اگر دارای بیماری های استخوانی و اسکلتی باشد که موجب نقص حرکتی و عملکرد فرد شود، نمی تواند از عهده انجام تمرین های دوره خدمت بر بیاید.
به همین دلیل ۴۷ بند و تبصره در بخش هشتم قوانین معافیت پزشکی مربوط به بیماری های استخوانی توسط شورای پزشکی سازمان نظام وظیفه مشخص شده است. مشمولین با توجه به این قوانین و همچنین شرایط بیماری خود می توانند نسبت به معافیت پزشکی بیماری های استخوانی و اسکلتی خود اقدام نمایند.
معافیت پزشکی بیماری های استخوانی و اسکلتی، دارای انواع مختلفی است. با توجه به شدت بیماری و با توجه به میزان اختلال در حرکت فرد، یکی از انواع معافیت های پزشکی دائم، موقت و یا معافیت از رزم شامل حال وی می شود.
برای اخذ معافیت در طول خدمت مقاله معافیت پزشکی حین سربازی را بخوانید.

از شایع ترین موارد معافیت پزشکی بیماری استخوان و اسکلت می توان به انحرافات ستون فقرات و شکستگی های لگن اشاره کرد. در ادامه شرایط معافیت برای این موارد را بررسی می کنیم.
معافیت پزشکی انحرافات ستون فقرات
انحرافات ستون فقرات ممکن است به صورت مادرزادی یا اکتسابی باشد. در آین نامه شورای نظام وظیفه گفته شده معافیت دائم به اسکولیوز بیش از ۳۰ درجه داده می شود. همچنین میزان تحصیلات در این معافیت حائز اهمیت است.
برای دارندگان مدارک کارشناسی و بالاتر اگر اسکولیوز بین ۲۰ تا ۴۵ درجه باشد معاف از خدمات رزمی به مشمول داده می شود.
معافیت پزشکی شکستگی های لگن
بر اساس آیین نامه به شکستگی لگن یکی از معافیت های دائم یا معافیت از رزمی داده می شود. نوع این معافیت ها بستگی به نوع شکستگی دارد. در آیین نامه از معافیت موقت چیزی گفته نشده است.
- به نوع مالگین معافیت دائم داده می شود.
- معافیت از خدمات رزمی به نوع Open Book داده می شود.
مراحل اخذ معافیت پزشکی بیماری های استخوانی و اسکلتی
حالا که شناخت بهتری از بیماری های استخوانی و اسکلتی بدست آوردیم، باید مدارک مورد نیاز معافیت پزشکی بیماری های استخوانی را تهیه کنیم. مهمترین مدارک برای این معافیت به شرح زیر است.
- جمع آوری و تهیه کلیه مدارک پزشکی
- مراجعه به یکی از دفتر های پلیس+ ۱۰ و اخذ فرم معافیت پزشکی
- تکمیل فرم ها توسط مراجع مربوطه
- مراجعه به مراکز درمانی مورد تایید و انجام معاینات و آزمایشات
- تحویل فرم ها و ارسال آن ها توسط دفاتر پلیس+۱۰
- ….
همچنین بخوانید: معافیت صافی کف پا
مدارک مورد نیاز جهت معافیت پزشکی بیماری های استخوانی و اسکلت
برخی از مهمترین مدارکی که باید برای معافیت پزشکی بیماری های استخوانی تهیه کنید به شرح زیر است.
- اصل و کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی مشمول
- کپی برابر اصل آخرین مدرک تحصیلی
- فرم واکسناسیون
- تاییدیه فرم پزشکی مبنی بر بیماری
- پرونده و مدارک پزشکی
- و …
همچنین بخوانید: آیا وجود پلاتین در بدن باعث معافیت می شود؟
چرا برای معافیت پزشکی باید آخرین مدرک تحصیلی را رائه کرد؟
معافیت پزشکی بیماری های استخوانی و اسکلتی نیز مانند سایر معافیت های پزشکی دارای تبصره و قوانین مختص خود است. یکی از این تبصره ها مربوط به مدرک تحصیلی فرد متقاضی معافیت است. به طوری که معمولا هرچه تحصیلات مشمول بیشتر باشد شرایط اخذ معافیت پزشکی سخت تر می شود. همچنین ممکن است با توجه به مدرک تحصیلی، معافیت پزشکی دائم تبدیل به معافیت از رزم شود. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاورین ما به شماره ۷۰۷۰۳۰۲۵ ۰۲۱ ارتیاط بر قرار نمایید.
حتما بخوانید: معافیت پزشکی در حال تحصیل
با سلام دو مشکل استخوانی دارم شانس معافیت انها چگونه است؟
۱- در قسمت داخلی مچ پا یک استخوان اضافه دارم که پوتین پوشیدن، سر پا ایستادن و حتی دویدن را برایم مشکل کرده است.(در قسمت سمت چپ مچ پای راست به قطر یک انگشت استخوانی اضافه وجود دارد)
۲- یک جفت دنده اضافه در گردن دارم که البته راستش خیلی بزرگ و مشکل ساز نیستند.
بخدا قسم پول جراحی ندارم که بخواهم استخوان اضافه را بردارم.
احمد جان استخوان اضافه وقتی معافیت دارد که یا جلو پوتین پا کردن را بگیرید یا در عملکرد سایر استخوان ها خلل وارد کند.
سلام؛ من طی سانحهای دچار شکستگی استخوان ترقوه شدم، به علت شدت شکستگی پیچ و پلاک استفاده شد. حدودا ۹ ماه از عمل میگذرد، در حال حاضر محدودیت بلندکردن اجسام سنگین دارم و در ضربات ناخواسته درد و سوزش در ناحیه دارم. این شرایط شامل معافیت از رزم میشود.
و اینکه اگر در حین پروسه بررسی پرونده تاریخ یکسال معافیت تحصیلی تمام شود غیبت میخوریم؟
ضمنا مدرک کارشناسی ارشد دارم
آقای عنایتی معولا برای صدور معافیت از رزم سخت گیری نمی کنند.
سلام کسی که معاف از رزم کف پای صاف میشه. تو آموزشی چیکار میکنه؟ توی یگان چی؟
آقا مهدی این موارد به تشخیص فرمانده بستگی دارد.
سلام ایا عمل واریکوسل یا کیست بیکر پشت زانو باعث معافی میشود یا خیر؟
لازم ب ذکره کیست بیکر باعث خالی شدن مایه بین مفصلی به پشت زانو و ساییده شدن مفاصل همراه با دردی زیاد ک گاه گاه با سرپاه ایستادنه زیاد و راه رفتن و دویدن باعث لنگ زدن میشود
علیرضا در مورد کیست تان بستگی به دشت عارضه و … دارد.
وارکسل اگر درجه سه باشد و بعد از عمل مجدد عود کند شانس دارد.
سلام من تومور خوش خیم استخوانی در زانو دارم .دکترم گفت عمل نمی کنم چون فاصله بین استخوان کشکک و تیبیا خالی میشه و بعدا عوارض داره برات مجبورم همیشه مسکن بخورم نمی تونم سرپا وایستم یا از چند پله برم بالا حتی از رشته پرستاری ام انصراف دادم به خاطر سختی کارش ..الان برم واسه معافیت دکترها می تونن بگن باید عمل کنی ! عوارضش پای خودته ….چون دکترم گفت با عمل ممکنه خوب بشه ولی عوارض ش بالاست
معروف جان باران مشاوره در این چنینی پزشکی دخالت نی کند و همواره توصیه می کند مشمولان بیشتر به فکر وضعیت سلامت شان باشند تا معافیت شان.
سلام. وقتتون بخیر. ببخشید من مدرک کارشناسی دارم و ستون فقراتم دارای انحراف هست چند مهره در گردن و یکی دو مهره در کمر، به حدی که در ناحیه کمر مانند یک تیله بیرون زده. و مشکلات دیگه ای مثل لاغری زیاد دارم که دکتر گفته بخاطر ضعف گردن و ستون فقراتت هست. در ضمن پاهامم پرانتزی هست در حدی که یک مشت ازش عبور میکنه. مشکلات دیگه هم هست و واقعا اذیت میکنه مثل پوسته پوسته شدن گردن و درد زانو و پاشنه پا موقع ایستادن و … ولی اصل کاری ها فک کنم همون ستون فقرات هست که به باقیه جاها مرتبط میشه.
می خواستم ببینم شانس معافیت من چقدر هست. خیلی ممنون میشم راهنمایی کنین.
آثا میلاد این که تمامی بیماری های ریز و درشت خودتان را مطرح کنید اگر هیچ کدوم شدید نباشد معاف دائم نمی دهمد و برای هر کدام یک معاف از رزم چدا می گیرید. برای معافیت پا پرانتزی باید فاصله مشخص شود.
در مورد معافیت دیسک کمر هم بستگی به شدت و وخامت اوضاع دارد. تحصیل کرده ها معمولا سخت تر معاف می شوند.
سلام
متولد سال۱۳۷۶ هستم دست چپم بر اثر حادثه ای از مچ به پایین کارایی نداره با توجه به غیبت چهار ساله سربازی میتونم از معافیت پزشکی استفاده کنم ؟؟ ممنون میشم جواب بدین
شایان جان معافیت پزشکی کاری با غیبت شما ندارد و می توانید برای آن اقدام کنید. اینکه معاف می شوید یا خیر بستگی به رای کمیسیون در مورد وضعیت از کارافتادگی شما دارد.
با سلام و خسته نباشید سوالی داشتم در خصوص معافیت پزشکی.
من یکی از شانه هام رو عمل کردم و شانه دیگر نیز دچار پارگی درجه دو و بعضا ناپایداریست. رباط صلیبی پای راستم هم دچار پارگیست و در صورت فشار آوردن خالی میکند. و دچار دیسک کمر و درد در ناحیه کمر هم هستم .
در ضمن اکنون دانشجوی کارشناسی ارشد نیز هستم.
ممنون میشم بفرمایید شانس من در گرفتن معافیت دائم پزشکی چقدر هست
با تشکر
مجتبیب جان بعید می دانم معافیت دائم به شما بدهند.
با سلام ببخشید . من در قسمت کتف و شانه دچار مشکل محدودیت حرکتی هستم و از سن ۱۲ سالگی این مشکل در من بوجود آمده ( مادر زادی ) من نمیتونم الان دست خودم و در کل شانه خودم رو بیش از یک چهارم بالا ببرم و در کل دامنه حرکتی من به شدت پایین هست و استخوان کتف از پشت هنگام بلند کردن و بالا بردن اجسام میزنه بیرون و همچنین هنگام بالا بردن دست و شانه فشار زیادی به گردن من میاد و غیر قابل تحمل میشه و باعث میشه گردنم و دهنم چپ بشه . الان این مشکلی که من دارم به نظرتون باعث میشه معافیت دائم بگیرم ؟ ممنون میشم پاسخ بدین
امیرحسین با توجه به خلل در عملکرد عضله شانس معافیت شما زیاد است.
سلام, میخواستم بپرسم من از زانو به پایین گاهی اوقات دچار میشم, و شب ها از حالت درد دیر میخوابم, ایا معافیت شامل من میشود , باتشکر
آقای صادقی باید نوع عارضه، شدت عارضه و … مشخص شود.
ببخشید من استخوان دنده ام کوچک و بزرگ داره یعنی استخوان دنده سمت راستم از چپم بزرگتره از قسمت جلو
میخواستم بدونم معافیت میدن بهم؟
بستگی به تاثیر در عملکرد بدنتان دارد. نوع معافیت شما قابل پیش بینی نیست.
عذر میخوام من مچ دستم دچار سانحه شدید شد شریان وچندتا ازتاندومها پاره شدن دومرتبه عمل شد و در نهایت دوانگشتم شصت و اشاره تقریبا ۸۰درصد توانایی حرکتی دارن و بقیه حدود ۱۰ درصد دست راستم را میتوانم مشت کنم ولی فقط دوانگشتم باز میشود و بقیه خیلی کم جابجا میشوند ودومرتبه پرسیدم فقط به این علت که خواهش کنم در جواب نگیید بستگی به رای کمسیون دارد .چون اینو خودم میدونم تمام افرادی که مثل من سوال دارند نیاز به راهنمایی تخصصی .البته که همه میدانیم در نهایت این کمیسیون پزشکی هست که نظر قطعی میدهد لیکن از شما تقاضا دارم اگر اشنا به قوانین معافیت هستید راهنمایی کنید که ایا با این وضعیت امکان معافیت هست یعنی در قوانین نظام وظیفه چنین نقصی را شامل معافیت قرار دادند یا خیرواگر نمیتوانید راهنمایی کنید لطفا بگید از کجا میتونم راهنمایی ومشاوره بگیرم یا حداقل قوانین رو بخونم .از اینکه بی هیچ چشم داشتی اینهمه زحمت میکشید بینهایت سپاسگذارم
شهرام جان برای اینکه دقیق تر پاسخ دهیم نیاز به مشاوره تلفنی است.