یکی از مهمترین دغدغه های سربازها، محل خدمت سربازی است. برای بسیاری از شما نحوه تقسیم سربازان پس از آموزشی، بسیار قابل اهمیت است. در این مقاله اصول و نحوه تقسیم سربازان و همچنین شرایط و نحوه درخواست انتقالی سربازان را برایتان شرح می دهیم.
بعد از آموزشی کجا می افتیم؟
نحوه تقسیم سربازان پس از آموزشی چگونه است؟
چگونه از محل خدمت سربازی خود مطلع شویم؟
مشمولین نظام وظیفه پس از ارسال دفترچه سربازی، بر حسب مدرک تحصیلی و با توجه به نیاز ارگان به سرباز، در یکی از چهار ارگان نظامی جهت خدمت سربازی اعزام می شوند. پس از مشخص شدن ارگان پذیرنده، جهت گذراندن دوره ۲ ماه آموزشی به یکی از پادگان های آموزشی آن ارگان در سطح کشور اعزام خواهند شد. سربازان پس از گذراندن دوره آموزشی در یکی از یگان های زیر مجموعه آن ارگان به خدمت سربازی تقسیم می شوند. یکی از مهمترین دغدغه های سربازان پس از دوره آموزشی این است که ادامه خدمت نظام وظیفه خود را در کدام شهر و کجا سپری خواهند کرد.
تقسیم سربازان
در اینجا به نحوه تقسیم سربازان پس از آموزشی می پردازیم. عده ای از مشمولان تصور می کنند که تقسیم بندی سربازها برای خدمت سربازی، به عهده سازمان نظام وظیفه است. در حالی که سازمان نظام وظیفه عمومی در تقسیم بندی سربازها هیچ نقشی را بر عهده ندارد. در اصل این سازمان فقط پیگیری امور مربوط به مشمولین نظام وظیفه را انجام می دهد. یعنی فقط تا زمانی که مشمولین به خدمت سربازی اعزام شوند و یا از خدمت سربازی معاف شوند. پس از مشخص شدن وضعیت مشمولین و اعزام به دوره آموزشی، الباقی امور در اختیارهای ارگانهای نظامی است.
تقسیم بندی مشمولین توسط سازمان نظام وظیفه، فقط جهت اعزام به دوره آموزشی صورت می گیرد. نحوه تقسیم سربازان پس از آموزشی به صورت تصادفی (شانسی) و بر حسب سهمیه و نیازی است که از سوی ستاد کل اعلام می شود. پس از اعزام به دوره آموزشی، فرد سرباز در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح است. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله از سیر تا پیاز خدمت سربازی را بخوانید.
نحوه تقسیم سربازان پس از آموزشی
همانگونه که گفته شد سازمان نظام وظیفه نقشی در تقسیم بندی سربازان ندارد. بنابراین تقسیم بندی سربازان بر عهده ارگان نظامی است، که در آن خدمت می کنند. اما باید بدانید که نحوه تقسیم سربازان پس از آموزشی با چه معیارهایی صورت می گیرد. نیاز استان ها به سرباز مهمترین معیار برای تقسیم سربازان پس از دوره آموزشی می باشد. البته تمام تلاش ستاد کل نیروهای مسلح بر این است که تمامی سربازان، در نزدیک ترین پادگان محل سکونتشان به خدمت سربازی بپردازند. حداکثر فاصله برای خدمت سربازی، ۳۰۰ کیلومتر در نظر گرفته شده است. گاهی به دلیل کمبود نیرو در مناطق مختلف، این امر به درستی اجرا نمی شود و سرباز ممکن است مجبور به خدمت در مناطق دورتری شود.
همچنین بخوانید: کسری خدمت مناطق
تقسیم سربازان بعد از آموزشی نیروی انتظامی
در صورتی که فرد مشمول پس از ارسال دفترچه اعزام به خدمت سربازی، در نیروی انتظامی بیافتد، دوره آموزشی را در یکی از پادگان های نیروی انتظامی طی می کند. پس از گذراندن دوره آموزشی نیروی انتظامی، بر حسب نیاز نیروی انتظامی سربازان تقسیم می شوند. همانگونه که گفته شد در تقسیم بندی بعد از آموزشی نیروی انتظامی نیز معیار اصیلی نیاز به سرباز در یگان های نیروی انتظامی است. اما با توجه به قوانین اعزام به خدمت سربازی، الویت با نزدیکترین یگان خدمتی به محل سکونت سرباز است.
تقسیم سربازان نیروی زمینی ارتش
همانگونه که گفته شد در تقسیم سربازان نیروی زمینی ارتش نیز سربازان پس از گذراندن دوره آموزشی نظام وظیفه، بر حسب نیاز نیروی زمینی ارتش دسته بندی می شوند. در صورتی که فرد سرباز دارای تحصیلات تکمیلی دانشگاهی باشد، به یگان هایی که نیروی متخصص نیاز دارند اعزام می شوند. اگر سرباز دارای تحصیلات زیر دیپلم تا کارشناسی باشد نیز به یگان های مختلف نیروی زمینی ارتش جهت انجام خدمت سربازی اعزام می شوند.
حتما بخوانید: معافیت پزشکی حین خدمت
نحوه انجام انتقالی در خدمت سربازی
زمانی که سرباز به یک ارگان نظامی جهت خدمت اعزام می شود، تا پایان خدمت سربازی تمام امور وی به آن ارگان نظامی مربوط می شود. در صورتی که فرد سرباز بخواهد از محل خدمت خود به محلی دیگر منتقل شود؛ باید از طریق معاونت نیروی انسانی یگان خدمتی خود اقدام نماید. فرمانده یگان نیز با صلاحدید و موافقت خود، دستور انتقالی را صادر می کند.
انتقالی سرباز از شهری به شهر دیگر
در صورتی که سرباز بخواهد از شهری به شهر دیگر منتقل شود،کارش کمی سخت تر می شود. باید اولا در نظر داشت که در شهر مقصد نیاز به سرباز هست یا خیر. از طرفی رضایت فرماندهان محل خدمت مبدا و مقصد نیز بسیار مهم است. در صورت موافقت فرماندهان، از طریق معاونت نیروی انسانی یگان، امور مربوط به انتقالی انجام خواهد شد.
سلام برادر اومد مرخصی واسه میان دوره از سنندج تا آذربایجان شرقی پادگان آموزشی قدس
ولی از وقتی برگشته هیچ تماسی نگرفته تقریبا ۴ روزه ماه اول آموزشی روزی ۳ بار زنگ میزد
سلام من افتادم مرزبانی زابل.پدر و مادرم شرایط نگهداری دارن یعنی باید تا حدالمکان بهشون رسیدگی کنم.امکان داره بعد اموزشی بیفتم کرمان؟؟
اگه مددجو باشین بله
سلام
من تو سراب تیپ ۴۰ خدمت میکنم انتقالی دادم به تبریز ولی الان انتقالیم اومده به تهران قرارگاه فرماندهی نزاجا
میخواستم بدونم از اونجا تقسیم میکنن به شهر خودم تبریز؟ یا نه؟
رضا جان تقسیم با توجه به نیاز نیروهای مسلح انجام میشه
سلام وقت بخیر
همسرم آموزشی نیرو انتظامی جهرم افتاده ۳۵روزه ک رفته
میخاستم بدونم دوره اموزشیشون چند روزه؟
آموزشی دو ماه هست مرزبانی ۳ ماه
سلام خسته نباشین داداش من افتاده مرکز اموزش نیروی انتظامی شیرگاه .. خودمون ساکن خراسان شمالی هستیم این بعد اموزشی امکان داره همین شهرهای کناره بیوفته ممنون
تقسیم بر اساس نیاز نیرو هست تو متن مقاله نوشتیم چه شرایطی باعث اولویت سربازی در شهر خود میشه
سلام خسته نباشید ۵/۱اعزام بودم مرزبانی نرفتم دوباره میخوام برم پست کنم چند درصد امکان داره دوباره بیوفتم همون جا
احتمال زیاد مجدد مرزبانی بیفتی
با سلام من سرپرست بچه هام هستم دوتا پسرم یکی خدمتش تمام شده و دومی هم تازه آموزشی افتاده کرمان ساکن اصفهانیم اما پسرم متولد کرمان هست نگرانم بعد از تقسیم بخاطر کرمانی بودنش سیستان بلوچستان نباشه که از محل سکونتش که اصفهان است خیلی دوره،ایا راهی داره که که شهر نزدیک اصفهان تقسیم شه بعد از آموزشی ؟
باید قبل از از اعزام مشاوره می گرفتین
سلام همسر من افتاده آموزشی پادگان شهید رجایی کرمانشاه میگن که تقسیم بندی این پادگان مرز هست اینکه متاهل هست امکانش هست بندازن مرز؟ آیا اینکه میندازن شهر خودمون
وقتی پادگان آموزشی مرزبانی باشد سرباز در مراکز مرزبانی تقسیم می شود. بنا بر قانون متاهل ها حدالامکان شهر خودشون می افتند
سلام پسر من یکم خرداد ۱۴۰۲ اعزام شده ۰۷ کازرون تک پسر خانواده است و پدرش هم بازنشسته نیروهای مسلح هست چند درصد احتمال داره محل خدمتش شهر خودمون باشه؟
بهتر بود پدرش از نیرویی که داخل خدمت کرده پیگیری می کرد و براش پذیرش می گرفت
سلام..من تک فرزندم وعازم خدمت…من هزینه پدر ومادرم میدم پدرم به دلیل دیسک کمر نمیتواند کارکنه.امکانش هست تو خود تهران خدمت کنم وکمک خرج پدر ومادرم باشم
بهتره تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی باشی تا راحت تر بتونی شرایطت رو اثبات کنی
سلام پسرم ۳روزه اعزام شده آموزشی عجب شیر اما هیچ تماسی نگرفته ماهم نمیتونیم شماره پیدا کنیم ، خیلی نگران هستیم چکار کنیم
باید قبل اعزام براش کارت تلفن تهیه می کردین. چاره ای جز صبر ندارین
هیچ نگران نباشید. من هم وقتی اعزام شدم برای دورهی آموزشی، ۴ روز طول کشید تا تونستم از یک نفر کارت تلفن قرض بگیرم و برای چند لحظه به خانواده زنگ بزنم. معمولاً توی خود پادگانها از سربازها قدری پول میگیرند و براشون کارت تلفن صادر میکنن؛ اما این پروسه ممکنه چند روزی زمان ببره.
سلام پسرم به ۰۷ کازرون جهت دوره سربازی اعزام میشود ۱/۳/۱۴۰۲ تک فرزند است و سن پدر بالای ۶۵ است چرا اورا اعزام کرده اند و معاف نکرده اند ؟؟ ؟
سن معافیت کهولت سن پدر ۷۵ سالگی است
با عرض سلام و خسته نباشید.برادر من دوره اموزشی خدمتش رو افتاده کهریزک تهران. امکانش هست بعد از گذراندن دوره اموزشی موقع تقسیم بندی بقیه خدمت رو شیراز باشه؟؟؟
اگه آن نیرو شیراز یگان داشته باشه ممکنه شیراز تقسیم شه
سلام امکان داره مراحل پذیرش سپاه را انجام میدهیم و پذیرش میشیم ممکنه خود سپاه نیوفتیم؟؟
با توحه به تعداد سوالاتت بهتره از خطوط مشاوره استفاده کنی