یکی از دغدغه های مشمولانی که قرار است به خدمت سربازی اعزام شوند، وسایل مورد نیاز اعزام به خدمت سربازی است. از طرفی نگرانی خانواده ها در تهیه وسایل مورد نیاز و از طرفی استرس فرد مشمول در خصوص وسایل مورد نیاز برای اعزام به خدمت، این دغدغه را افزایش می دهد. در این مقاله قصد داریم در خصوص وسایل مورد نیاز اعزام به خدمت سربازی به صورت جامع توضیحاتی را بدهیم.
وسایل مورد نیاز اعزام به خدمت چیست؟
چه وسایلی در خدمت سربازی ممنوع است؟
آیا می توان تلفن همراه را با خود به خدمت سربازی برد؟
طبیعتا مشمولین سربازی و خانواده هایشان از محیط سربازی آگاهی لازم را ندارند. زمانی که فرد مشمول دفترچه اعزام به خدمت سربازی را ارسال می کند، بعد از مدتی تاریخ اعزام به خدمت سربازی وی مشخص می شود. تقریبا یک هفته قبل از اعزام نیز فرد مشمول باید با کدی که برایش ارسال شده به دفاتر پلیس+10 مراجعه کند. در آنجا معرفی نامه خود را جهت حضور در محل تعیین شده دریافت می کند. در برگه معرفی نامه علاوه بر آدرس محل حضور فرد، آدرس سایتی اعلام شده است. در آن سایت جزئیات لازم که مشمول باید قبل از اعزام به خدمت بداند شرح داده شده است.
وسایل مورد نیاز در سربازی
وسایل مورد نیاز سربازی به دو دسته تقسیم می شود. دسته اول وسایلی هستند که خود فرد قبل از اعزام به خدمت سربازی باید تهیه کند و به همراه خود داشته باشد. دسته دوم وسایلی هستند که به اصطلاح به آن وسایل استحقاقی می گویند. منظور از وسایل استحقاقی خدمت سربازی، وسایلی است که در حین خدمت سربازی به فرد سرباز از طرف پادگان داده می شود. در ادامه مقاله در خصوص این وسایل توضیحات بیشتری ارائه خواهیم داد.
وسایل مورد نیاز اعزام به خدمت سربازی
در اینجا در خصوص وسایل مورد نیاز اعزام به خدمت سربازی توضیح بیشتری می دهیم. فرد مشمول لازم است جهت اعزام به خدمت سربازی برخی وسایل را به همراه خود داشته باشد. این وسایل در گروه داروها، پوشاک، خوراکی، وسایل بهداشتی، ظروف و وسایل متفرقه تقسیم می شوند.
- داروها: بهتر است فرد مشمول به همراه خود برخی از داروها مانند قرص استامینوفن، آنتی هیستامین و قرص معده و … را به همراه داشته باشد. البته در پادگان آموزشی بهداری وجود دارد اما برای احتیاط بیشتر به همراه داشتن این داروها بهتر است.
- پوشاک: با توجه به فصل اعزام به خدمت سربازی لازم است پوشاک مناسب به همراه داشته باشید. فرد روز اول که وارد پادگان می شود برخی لباس ها را خود پادگان در اختیار فرد قرار می دهد.این وسایل شامل لباس فرم، پوتین، لباس زیر و … می باشد. در پادگان حتی در خوابگاه معمولا سرباز ها باید از لباس زیری که توسط پادگان داده شده است استفاده کنند. اما گاهی مرخصی ساعتی که داده می شود بهتر است فرد با لباس شخصی از پادگان خارج شود. لباس هایی که در پادگان به سرباز می دهند با توجه به فصل های سال متفاوت هستند.
- خوراکی ها: بهتر است فرد به همراه خود مقداری خوراکی به همراه داشته باشد. این خوراکی ها را می توان اینگونه نام برد: بیسکوییت، خرما، کشمش، غذا های کنسروی و … البته ناگفته نماند که در پادگان ها بوفه وجود دارد و لازم نیست از جهت خوراکی و … نگرانی داشته باشید.
- وسایل بهداشتی: وسایل بهداشتی جهت رعایت بهداشت فردی لازم است. پس شامپو و صابون و ناخن گیر و … را بهتر است به همراه خود داشته باشید. البته در پادگان نیز برخی از این وسایل را در اختیار فرد قرار می دهند.
- ظروف شخصی: زمانی که فرد مشمول برای روز اول وارد پادگان آموزشی می شود، از جمله وسایلی که به سرباز می دهند، ظروف شخصی است. اما با توجه به سختگیری های رایج در پادگان ها بابت تمیز نگهداشتن این ظروف و رعایت بهداشت، بهتر است فرد ظروف شخصی مانند لیوان قاشق و … را نیز به همراه داشته باشد.
- وسایل متفرقه: علاوه بر وسایل ذکر شده بهتر است مقداری وسایل اضافه مانند: کش، تعدادی پلاستیک فریزر، نخ و سوزن، کارت تلفن، مقداری پول (کارت بانکی) و … را به همراه داشت. به همراه داشتن پول فقط در حد نیاز لازم است. هر چقدر پول کمتر به همراه داشته باشید بهتر است. در پادگان ها استفاده از تلفن همراه ممنوع است، پس بهتر است چندتایی کارت تلفن را به همراه داشته باشید تا بتوانید با خانواده خود تماس بگیرید.
- مدارک شناسایی: لازم است فرد مشمول در زمان اعزام به خدمت سرباز، برخی از مدارک شناسایی را به همراه داشته باشد. این مدارک شامل: کارت ملی، کپی مدرک تحصیلی، کپی شناسنامه، در صورت داشتن پرونده پزشکی و یا مصرف داروی خاص به همراه داشتن نسخه پزشک و یا مدارک پزشکی و برگ اعزام به خدمت.
وسایل استحقاقی در خدمت سربازی
همانگونه که گفته شد در خدمت سربازی برخی از وسایل ضروری و مهم را در پادگان به سرباز می دهند. به این وسایل به اصطلاح همان وسایل استحقاقی می گویند. در دوره آموزشی خدمت نظام وظیفه روز اول ورود به پادگان، این وسایل را تحویل فرد می دهند. این وسایل عبارتند از: لباس فرم، پوتین، ظروف غذاخوری، پتو، بالشت، لباس زیر و …
لباس فرم و پوتین گاهی امکان دارد در سایز و اندازه مناسب برای فرد نباشد. در این صورت فرد می تواند آنها را با دیگر هم دوره ای ها معاوضه نماید. در صورت عدم پیدا کردن سایز مناسب، با هماهنگی فرمانده پادگان، به فرد مرخصی ساعتی داده می شود. با اخذ مرخصی ساعتی و خروج از پادگان، فرد می تواند به فروشگاه لوازم نظامی مراجعه نماید. در آنجا لباس و کفش خود را با سایز مناسب تعویض می کند.
مشاوره سربازی
عده ای تصور می کنند که فقط در خصوص راه های معافیت سربازی و یا کسری خدمت سربازی می توانند از مشاور کمک بگیرند. در حالی که مشاوره سربازی علاوه بر ارائه راهکار قبل از انجام مراحل مربوط به نظام وظیفه، می تواند شما مشمولین و سربازان را در حین خدمت سربازی راهنمایی کند. پس پیشنهاد می کنیم در صورتی که در خصوص دوران خدمت سربازی و همچنین چگونگی سپری کردن خدمت سربازی و … هر سوالی دارید حتما با تیم مجرب مشاوران نظام وظیفه ما در گروه مشاوران باران ارتباط برقرار نمایید.
همچنین بخوانید: سوالات متداول اعزام به خدمت
سلام ماشین ریشتراش میشه برد؟
به طور کلی وسایلی که ممکنه باعث اسیب بشه ممنوعه و همچنین دژبانی بعضی از مراکز ممکنه سخت گیر تر باشن