همانگونه که می دانید معافیت پزشکی سربازی دارای شرایط خاصی می باشد. اما برخی تمایل دارند معافیت پزشکی در حین تحصیل را اخذ نمایند یعنی همزمان با معافیت تحصیلی خود، از معافیت پزشکی استفاده کنند و کارت معافیت دائم از سربازی را دریافت نمایند. اگر داشنجوی ترم آخر هستید بعد از فارغ التحصیلی باید به خدمت سربازی بروید. پس اگر شرایط معافیت پزشکی حین سربازی را دارید در ادامه با ما همراه باشید.
آیا می توانیم در حین تحصیل معافیت پزشکی اخذ کنیم؟
چه بیماری هایی موجب معافیت پزشکی در حین تحصیل می شود؟
چه شرایطی باید داشت تا بتوان از معافیت پزشکی در حین تحصیل استفاده کرد؟
دسته بندی بیماری ها در قانون نظام وظیفه
بر اساس آخرین قوانین معافیت پزشکی سازمان نظام وظیفه افراد دارای بیماری به سه دسته تقسیم می شوند.
این سه گروه به شرح زیر می باشند:
- مشمولانی که به دلیل بیماری یا نقص عضو فقط توان انجام خدمت در امور غیر رزمی را دارند که به عنوان معاف از رزم به خدمت اعزام خواهند شد.
- افرادی که به دلیل بیماری جسمی و روانی موقتاً قادر به انجام خدمت نیستند که حداکثر تا 2 سال از معافیت موقت استفاده خواهند کرد.
- افرادی که به دلیل بیماری یا نقص عضو قادر به انجام خدمت دوره ضرورت نیستند که معاف دائم پزشکی از خدمت سربازی می شوند.
همه مشمولان قبل از اعزام به خدمت سربازی معاینه و کسانی که قادر به خدمت نیستند یا خودشان به رای پزشک اولیه اعتراض داشته باشند به شورای پزشکی شهرستان معرفی می شوند. کسانی که به رای شورای پزشکی شهرستان نیز اعتراض داشته باشند به شورای پزشکی استان معرفی خواهند شد و رای شورای مذکور لازم الاجرا خواهد بود.
معافیت سربازی در حین تحصیل
افردی که در حال تحصیل هستند تا قبل از دیپلم و در دوران مدرسه، با توجه به اینکه به سن 18 سالگی نرسیدند، مشمول نظام وظیفه محسوب نمی شوند. چون مشمول نیستند نمی توانند برای معافیت پزشکی و … اقدامی انجام دهند. بعد از پشت سر گذاشتن دوران متوسطه و بدو ورود به دانشگاه، با توجه به این که سن افراد به 18 سال رسیده است، مشمول نظام وظیفه محسوب می شوند.
این مشمولین به دلیل اینکه در حال تحصیل هستند شامل معافیت تحصیلی می شوند، اما به دلیل محدودیت های معافیت تحصیلی، در حین تحصیل نیز استرس قوانین معافیت تحصیلی را همواره دارند. اکنون اگر فرد بتواند در حین تحصیل از معافیت های نظام وظیفه استفاده کند می تواند با آرامش خاطر به ادامه تحصیل بپردازد. جالب این است بدانید با توجه به قوانین نظام وظیفه، فرد می تواند فقط برای دو نوع از معافیت ها، در حین تحصیل اقدام کند:
در این مقاله قصد داریم به معرفی و شرایط اخذ معافیت پزشکی در حین تحصیل بپردازیم.
حتما بخوانید: تفاوت معاف از رزم و معاف دائم
معافیت پزشکی در حین تحصیل
طبیعتا بسیاری از شما در زمینه معافیت پزشکی در حین تحصیل سوالاتی در ذهن دارید. در این مقاله سعی شده است به این سوالات و سوالات بسیاری دیگر که در ذهن شما عزیزان است پاسخ دهیم. با دسته بندی بیماری ها در قوانین نظام وظیفه آشنا شدید . اکنون لازم است در خصوص معافیت پزشکی در حین تحصیل بیشتر بدانید.
معافیت پزشکی از جمله معافیت هایی است که بسیاری از مشمولان از آن استفاده می کنند و بدون رفتن به خدمت سربازی، خیال خود را از نظام وظیفه راحت می کنند. مشمولانی که در حین تحصیل هستند و مبتلا به بیماری یا عارضه می باشند فقط در صورتی که دارای شرایط خاصی باشند می توانند نسبت به دریافت معافیت پزشکی اقدام کنند. این نوع معافیت شامل معافیت از رزم، معافیت موقت پزشکی و معافیت دائم پزشکی می باشد که با توجه به نوع بیماری یا عارضه به مشمولان دارای بیماری تعلق می گیرد.
ملاک معافیت بیماری های اعصاب و روان، پرونده بیمار در مراکز درمانی و مدارک پزشکی و بستری اوست
شرایط اخذ معافیت پزشکی در حین تحصیل بر اساس ماده 10
درقانون قبلی تقاضای معافیت پزشکی در حین تحصیل ممنوع بود پس فردی که در حال تحصیل بوده و از معافیت تحصیلی استفاده می کرده، نمی توانسته درخواست معافیت پزشکی بدهد. از مرداد ماه سال 97، بر اساس آیین نامه جدید نظام وظیفه، مقرر شد افراد در حین تحصیل نیز بتوانند نسبت به درخواست معافیت پزشکی اقدام کنند. اما بیماری این افراد باید دارای شرایط خاص باشد که به شرح زیر می باشد:
- بیماری در بازه زمانی قابل درمان نباشد.
- فرد در حال تحصیل دچار نقص عضو باشد.
- مدرک تحصیلی در نوع معافیت پزشکی تاثیر نداشته باشد.
در صورتی که فردی دارای بیماری یا عارضه ای با شرایط بالا باشد می تواند همزمان با تحصیل نسبت به درخواست رسیدگی به معافیت پزشکی نظام وظیفه اقدام نماید و از معافیت پزشکی در حین تحصیل بهره ببرد.
مثال های برای معافیت پزشکی حین تحصیل
فردی از داشتن یک دست یا پا محروم است، چون نقص عضو این فرد تا پایان تحصیل درمان نمی شود و یا سطح مدرک تحصیلی در نوع معافیت فرد اثر گذار نمی باشد این فرد می تواند نسبت به اخذ معافیت پزشکی در حین تحصیل اقدام نماید.
قد فردی 145 سانتیمتر است و دانشجوی مقطع کاردانی می باشد، با توجه به قانون معافیت پزشکی فرد با مدرک کاردانی می تواند از خدمت سربازی معاف دائم شود، اما در صورتی که فرد دارای مدرک کارشناسی یا بالاتر باشد فقط می تواند معاف از خدمات رزمی شود و معاف دائم نمی شود، پس این فرد نمی تواند از معافیت پزشکی در حین تحصیل استفاده کند.
لیست بیماری های معافیت پزشکی در حین تحصیل
در جدیدترین آیین نامه سازمان نظام وظیفه، بیماری های معافیت کننده پزشکی در 17 دسته تقسیم شده اند. هر یک از این دسته ها شامل بیماری های زیادی می شود. مشمولان حین تحصیل تحت شرایطی می توانند برای از اخذ معافیت پزشکی حین تحصیل اقدام کنند. با کلیک روی هر بیماری به بخش مربوط به آن می روید.
حتما بخوانید: روش های اخذ معافیت حین خدمت
مدارک معافیت پزشکی در حین تحصیل
- پرونده پزشکی ( در صورت دارا بودن پرونده)
- 4 قطعه عکس زمینه سفید 4*3
- اصل و کپی شناسنامه
- اصل و کپی کارت ملی
- و ….
برای اقدام سریع تر برای معافیت پزشکی حین تحصیل می توانید با گروه مشاوره باران 70703025 021 تماس گرفته و از خدمت معاف شوید.
نحوه اخذ معافیت پزشکی در حین تحصیل
- مراجعه به پلیس+10
- دریافت فرم معافیت پزشکی
- تکمیل فرم مشخصات فردی
- تکمیل فرم معاینه اولیه توسط پزشک معالج
- و …
حتما بخوانید: مراحل اخذ معافیت پزشکی
سوال های متداول معافیت پزشکی در حین تحصیل
1) اگر در حین تحصیل موفق به دریافت معافیت پزشکی نشویم می توانیم به تحصیل ادامه دهیم؟
- بله. اگر بر اساس رای کمیسیون پزشکی معاف نشدید می توانید تا پایان دوران تحصیل، به تحصیل خود ادامه دهید و پس از اتمام دفترچه اعزام به خدمت خود را ارسال نمایید.
2) در صورتی که در حین تحصیل با معافیت پزشکی موافقت نشود آیا می توان پس از اتمام تحصیل مجددا درخواست معافیت پزشکی کرد؟
- بله. در صورتی که بیماری فرد مشمول تا پایان تحصیل تشدید شود، فرد مشمول می تواند پس از پایان تحصیل نسبت به درخواست معافیت پزشکی اقدام نماید.
مشاوره تلفنی معافیت پزشکی حین تحصیل
در پایان لازم است یاد آور شویم با توجه به اینکه نوع مدرک و مقطع تحصیلی در نوع معافیت پزشکی تاثیر گذار است افرادی که فارغ التحصیل می شوند با توجه به اینکه دارای تخصص می باشند، در صورتی که با وجود بیماری یا نقص عضو بدون سختی بتوانند به تخصص خود در جامعه بپردازند، این افراد از سربازی معاف نمی شوند و فقط معاف از رزم می شوند و در طول خدمت سربازی در تخصص خود به کار گرفته می شوند.
سلام وقت بخیر یک سوال داشتم خدمتتون بزرگوار گفتم بنده چشم چپم با اصلاح یک دهم است و با توجه به معاینات فانوس و عدم مشاهده دید و پالوژی خاص آمبلیوپی و آستگماتیسم تنها عامل کاهش دید چشم چپ و افت شدید چشم چپ می باشد گفتم این تک چشم محسوب میشه یا نه و می توانم در حین تحصیل اقدام بکنم یا نه
با سلام و عرض خسته نباشید
بنده دانشجوی داروسازی هستم، میخواستم بپرسم اگر تحصیل به هر دلیلی طولانی بشه و معافیت تحصیلی تموم بشه،منو اخراج میکنن یا میرم سربازی برمیگردم و درسو ادامه میدم؟ و اینکه میگن دانشجوهای رشته ی علوم پزشکی نمیتونن معافیت پزشکی بگیرن،ایا این درسته؟
ممنون
اشکان جان سوالات شما نیازمند بررسی دقیق تر است. بهتره از مشاوره تلفنی استفاده کنی